گروهی از پژوهشگران دانشگاه آکسفورد با استفاده از روشهای بینایی رایانه توانستند عینکی هوشمند توسعه دهند که اندکی از بینایی افراد نابینا و کم بینا را به آنها باز میگرداند. این کار با پردازش تصویرهای گرفته شده توسط دوربین از محیط پیرامون و ایجاد نقشهای روی عینک امکانپذیر شده است. برای آگاهی از جزئیات بیشتر و رابطه این عینک با خودروهای خودران با مجله فناوریهای توانافزا و پوشیدنی همراه باشید.
یادگیری عمیق تنها یک شعار نیست که همه مردم جهان در مورد آن صحبت میکنند بلکه آینده علم محاسبات و کامپیوتر است. مقالات و آموزشهای بسیاری در مورد این موضوع وجود دارد. در این مقاله قصد داریم با یک فناوری بزرگ که در وبلاگ انویدیا درباره آن توضیح داده شده است آشنا شویم. یادگیری عمیق در تلاش است تا بسیاری از مشکلات بهداشتی و سلامتی را حل کند. عینک هوشمند OxSight Helios یکی از فناوریهای یادگیری عمیق برای حل این مشکلات است.
عینک هوشمند OxSight Helios
این عینک ترکیبی از بینایی رایانه و فناوری واقعیت افزوده است. و تلاش میکند با استفاده از دوربینها از محیط پیرامون کاربر یک نقشه روی عینک ایجاد کند و بدین شکل افراد نابینا و کم بینا را قادر میسازد تا ببینند. این گروه با استفاده از کارت گرافیک Nvidia GPU، میتواند مقدار زیادی از دادههای محیط فعلی را پردازش و مدل بدست آمده را روی عینک تصویر کنند.
عینک هوشمند OxSight Helios چگونه کار میکند؟
Stephen Hicks پژوهشگر دانشگاه آکسفورد توضیح داد: بیشتر آن چیزهایی که ما مشاهده میکنیم از قسمت بسیار مرکزی چشم به نام Fovea که مسئول دید مرکزی است، میآید. اما مقدار اطلاعات بصری که برای چشم یک فرد نابینا به دست میآید بسیار کم است و ساخت تصویر را دشوار میکند. این عینک تلاش میکند تمام این دادهها و اطلاعات را جمعآوری کند به طوری که مغز بتواند آن را پردازش کند.
زمانی که ما در مورد خودروهای بدون راننده فکر میکنیم تنها رانندگان معمول به ذهنمان میآیند که خودور خودران برای آنها بسیار مناسب وکاربردی است. اما خودروهای خودران برای تمام افراد معلولی که به شخص دیگری تکیه و در زندگی روزمره به کمک دیگر افراد نیاز دارند چگونه است؟
خودروهای بدون راننده تقریباً همچون فناوری عینک هوشمند OxSight Helios هستند که بینایی انسان با بینایی رایانه جایگزین شده است و خودرو را قادر میسازد با استفاده از دوربینهای دیجیتال و لیدارها جهان را ببیند. بنابراین شاید بتوان با همین شیوه زندگی افراد معلول را تغییر داد. تصور کنید یک فرد نابینا به خودرو خود توسط یک سامانه تشخیص صدا فرمان میدهد او را برای معاینه معمولی و روتین به نزد پزشک ببرد.
یادگیری عمیق در حال حاضر تقریباً در هر زمینهای در حال رشد است. امیدواریم در آینده نزدیک شاهد بهبود زندگی برای همه افراد معلول در سراسر جهان باشیم.
بیشتر بخوانید:
>>خودروهای بدون راننده امیدی برای جامعه نابینایان
>>پروژه MATIA برای نابینایان و افراد دارای اختلال حافظه محیط پیرامون را توصیف میکند
>>Proximity Hat ابزاری برای هدایت نابینایان با وارد کردن فشار به سر
منبع: topbuzz.com
«استفاده و بازنشر مطالب تنها با ذکر لینک منبع و نام (مجله فناوریهای توانافزا و پوشیدنی) مجاز است»