رباتها ابزارهایی امن برای رویایی و کار در شرایطی هستند که امکان ابتلا به بیماری بالاست. در این شرایط هر چه تعداد پرسنل درمان کمتر باشد، بهتر خواهد بود. در ادامه به ذکر نمونههای مختلفی میپردازیم که از رباتها در مکانهای درمانی استفاده شده است. با مجله فناوریهای توانافزا و پوشیدنی همراه باشید.
میتوان به رباتها به عنوان قهرمانانی سریع وکارآمد در جنگ علیه ویروس کرونا اعتماد کرد. گروهی از رباتها به صورت موقتی در بیمارستان شهر Wuhan چین، مراقبت از بیماران مبتلا به کرونا را آغاز کردند.
صرف وعدههای غذایی، گرفتن تب بیماران و ارتباط با آنها توسط رباتها انجام میشد. یکی از این رباتها Cloud Ginger نام دارد که توسط شرکت CloudMinds طراحی و تولید میشود. این شرکت در پکن و کالیفرنیا فعالیت میکند.
Karl Zhao، رئیس شرکت CloudMinds، در مورد رباتهای انسان نما گفت، استفاده از رباتها در این راستا تجربه مفیدی بود. آنها با بیماران تعامل داشتند، بیماران را سرگرم میکردند و حتی به آنها تمرینات کششی میدادند. او افزود، بیمارستانهای صحرایی به کلی با رباتها اداره میشوند.
یک تیم پزشکی کوچک رباتهای بیمارستان را از راه دور کنترل میکردند و فشار خون و سایر علائم حیاتی را از طریق مچبندی که به بیماران داده شده بود، بدست میآوردند.
این کلینیک هوشمند برای مدت کوتاهی از بیماران مراقبت میکرد اما آیندهای را میتوان متصور بود که از رباتها به طور گستردهای برای مراقبت از افراد مبتلا به بیماریهای مسری استفاده شود در حالی که پزشکان آنها را از راه دور کنترل میکنند.
معاینه عمومی
در بیمارستانهای تایلند و چند نمونه دیگر، بیماران به وسیله رباتها و از طریق ویدئو کنفرانس با پزشکان و متخصصان ملاقات میکنند. پزشکان به وسیله برخی از این رباتها معاینات تنفسی و ریوی بیماران را از راه دور انجام میدهند.
بیمارستان Alexandra در سنگاپور از رباتی به نام BeamPro برای تهیه دارو و غذای بیماران مبتلا به ویروس کرونا استفاده میکنند. آنها حتی برای معاینه افرادی که مشکوک به بیماری هستند نیز رباتها را به کار میگیرند.
پزشکان و پرستاران میتوانند رباتها را از طریق رایانه، خارج از محل بیماران کنترل کنند و به وسیله صفحه نمایش و دوربین با بیماران تعامل داشته باشند.
Alexander Yip، مدیر نوآوری بهداشت بیمارستان، به کانال خبری محلی CNA گفت، به کارگیری این رباتها باعث میشود ارتباط نزدیک مجموعه درمانی با بیماران کاهش یابد و آنها از خطر ابتلا به بیماری در امان میمانند.
طبق گفته مرکز کنترل بیماریهای آمریکا، حتی از رباتها برای بررسی و بازبینی مکانهای آلوده نیز میتوان استفاده کرد. مانند زمانی که کابینهای کشتی کروز Diamond Princess پس از تخلیه مسافران آلوده برای هفتهها مورد بررسی قرار گرفت.
علاوه بر این، بیمارستانها وظیفه ضد عفونی کردن اتاقها، دستگیرهی درها و سالنها را به رباتها دادهاند. برای این منظور، به گفته Melinda Hart، مدیر ارتباطات رسانهای شرکت آمریکایی Xenex، تقاضای این دسته از رباتها رو به افزایش است.
هچنین افزود، از رباتهای Xenex’s LightStrike در بیش ۵۰۰ مراکز درمانی استفاده میشود که تعداد آنها در این مراکز به دلیل شیوع بیماری رو به افزایش است.
به گفته Hart این شرکت از سراسر جهان سفارش دریافت میکند و علاوه بر بیمارستانها، مراکز مراقبتهای درمانی، هتلها، سازمانهای دولتی و شرکتها دارویی برای ضد عفونی کردن مکانهای خود این رباتها را به کار میگیرند.
به گفته Cyril Kabbara بنیانگذار شرکت Shark Robotics در فرانسه، در حدود یک ماه گذشته به صورت آزمایشی یک واحد را ضد عفونی کردهاند و اکنون در حال دریافت سفارش هستند.
آیا استفاده از ربات ها به لحاظ مالی ارزش دارد؟
به گفته Lesley Rohrbaugh، مدیر تحقیقات انجمن فناوری مصرف کنندگان ایالات متحده، شیوع ویروس کرونا باعث سرعت گرفتن نوآوری در حوزه رباتیک شده است. ما به بعضی از این فناوریها در این زمان نیاز داریم، به همین دلیل مزایای آنها نسبت به قیمتشان بیشتر است.
به گفته او، هوش مصنوعی، حسگرها و به کار بردن سایر قابلیتها مانند اینترنت پر سرعت در رباتها باعث بالا رفتن قیمتشان میشود.
نمونه دیگری از نوآوری در این راستا، استفاده از پهپاد است. پهپادهای مجهز به حسگر و دوربین، جمعیت مردم را تحت نظر خواهند داشت و در صورت تشخیص علائم ویروس کرونا در افراد، آن را نشان میدهند.
تیمی از دانشگاه استرالیای جنوبی با همکاری شرکت Draganfly از کانادا، در حال کار بر روی این پروژه هستند.
به گفته Javaan Singh Chahl، استاد دانشگاه، از این روش برای شناسایی ویروس از طریق مشاهده انسان استفاده میشود. این روش ممکن است بخشی از یک سامانهی اخطار اولیه باشد و یا به صورت آماری مشخص کند که چه تعداد از مردم در یک جمعیت مبتلا هستند.
تیم او در حال توسعه الگوریتمهای رایانهای هستند که قادر است عطسه یا سرفه را تشخیص دهد و به عنوان مثال در یک فرودگاه، از راه دور، نبض و دمای بدن افراد را اندازه گیری کند.
بیشتر بخوانیم:
همه گیری کووید ۱۹ موجب استفاده بیشتر از ربات ها در سراسر جهان میشود
Vocalis Health: تشخیص بیماری های تنفسی و قلبی عروقی با پردازش سیگنال های صوتی
مروری بر فناوری های کمکی کم شنوایان و ناشنوایان
منبع: techxplore
«استفاده و بازنشر مطالب تنها با ذکر لینک منبع و نام (مجله فناوریهای توان افزا و پوشیدنی) مجاز است.»