در مقالههای پیشین WearRAcon19، به اخبار و گزارشهای روز نخست و روز دوم کنفرانس فناوریهای رباتیک پوشیدنی ۲۰۱۹ پرداختیم. در این مقاله، دربارهی رویدادها و نشستهای روز پایانی WearRAcon19 صحبت خواهد شد. معرفی اسکلتهای بیرونی جدید، بررسی تاثیر توانبخشی فناوریهای پوشیدنی بر راه رفتن، برگزاری نشست بیمهی رباتیک پوشیدنی، بهروزرسانی استانداردهای اِی اِس تی اِم بینالملل ASTM از جمله رویدادهای روز پایانی این همایش بودند. با مجلهی فناوریهای توانافزا و پوشیدنی همراه باشید.
Insurance Forum : نشست بیمه فناوریهای رباتیک پوشیدنی
افزون بر نشست بررسی وضعیت اسکلتهای بیرونی در صنایع خودروسازی، نشست بیمه رباتیک پوشیدنی یکی از رویدادهای جدید کنفرانس امسال بود. با حضور شرکتهای بیمه در همایش اسکلتهای بیرونی و فناوریهای پوشیدنی، به ارتباط بیمه و اسکلتهای بیرونی مخصوصا بخش بیمه پوشیدنیهای پزشکی پرداخته شد.
Delia Treaster، مشاور فنی ارگونومیک بیمهی جبران خسارت کارگران (worker’s compensation insurance) در این نشست صحبت کرد. او بر این باور است که توسعهدهندگان اسکلت بیرونی باید با توجه به آسیبهای ناشی از کار که در بیمه جبران خسارت کارگران شناخته شدهاند، فناوریهای پوشیدنی صنعتی تولید کنند. نرخ آسیبهای ناشی از کار در محیطهای صنعتی بالا است. با اینکه اسکلتهای بیرونی صنعتی به کاهش آسیبها کمک میکند اما هنوز اثرات طولانیمدت استفاده از اسکلت بیرونی مشخص نیست. عمر استفاده از فناوریهای پوشیدنی صنعتی تنها دو سال است. در نشست بیمهی فناوریهای رباتیک پوشیدنی تلاش شد جنبههای مختلف صنعت اسکلت بیرونی برای شرکتهای بیمه توضیح داده شود.
ارزیابی سامانههای کنترلی اسکلتهای بیرونی رباتیک پزشکی
Gail Forrest، مدیر مرکز پژوهشی توانبخشی (Mobility and Rehabilitation Engineering) و مدیر مرکز تحریکپذیری نخاع (Spinal Cord Stimulation) موسسه کسلر (Kessler Foundation) دربارهی اثر سامانههای کنترلی اسکلتهای بیرونی پزشکی توضیح داد. او سه اسکلت بیرونی پزشکی ReWalk، EksoGT و Indego را از نظر سامانههای کنترلی با یکدیگر مقایسه کرد. بر اساس پژوهشهای دکتر فورست، تفاوت سامانههای کنترلی یک معیار قابل اندازهگیری بر کاربر است، برای نمونه روشهای مختلف کنترلی بر سرعت راه رفتن کاربر اثر دارد.
ارزیابی اسکلتهای بیرونی کمک حرکتی رباتیک با هدف یافتن متغیرهای معیار عملکرد انجام میشود. با شناسایی متغیرهای موثر بر عملکرد، در آینده این امکان به وجود میآید که بتوان اسکلت بیرونی بر اساس معیارهای مختلف از جمله تقارن راه رفتن (gait symmetry)، سرعت راه رفتن و فاصلهی پا از زمین در هنگام قدم برداشتن (foot clearance) طراحی و تنظیم کرد. نرمافزار هدایت اسکلت بیرونی نیز میتواند به توانبخشی کاربر کمک کند.
Karen Nolan، پژوهشگر ارشد موسسهی کسلر نیز از دیدگاهی متفاوت به بررسی اسکلتهای بیرونی رباتیک توانبخشی پرداخت. او از نظر یک متخصص توانبخشی که در توانبخشی راه رفتن افراد فعالیت دارد اسکلت بیرونی توانبخشی را بررسی کرد. نخستین گام توسعهی اسکلت بیرونی، این است که به مربیان توانبخشی اطمینان بدهد فناوری برای کاربر مفید است. متخصصان توانبخشی باید مهارتهای لازم برای کار با اسکلت بیرونی را بیابند تا در هنگام ایجاد مشکل بتوانند آن را حل کنند. برای نمونه آنها باید درباره چگونگی تنظیم دستگاه برای هر بیمار و چگونگی تغییر باتری در طول جلسهی توانبخشی اطلاع داشته باشند.
نمایشگاه اسکلتهای بیرونی و فناوریهای پوشیدنی
در نمایشگاهی که هر سال در همایش WearRAcon19 برگزار میشود خریداران، تولیدکنندگان، پژوهشگران و توسعهدهندگان در کنار یکدیگر قرار میگیرند. شرکتهای Ottobock و suitX نسخههای جدید اسکلت بیرونی بالاتنه خود به ترتیب Paexo و shoulderX را به نمایش گذاشتند. نسخههای جدید با ویژگیهای وزن کمتر، خنکسازی، سازگاری بیشتر و رابط پشتیبان کمر با ارگونومی بیشتر ارائه شدند.
شرکت Roceso Technologies و دستکش رباتیک بادی EsoGLOVE
Yap Hong Kai یکی از موسسان شرکت Roceso Technologies نسخهای از دستکش رباتیک بادشونده و منعطف EsoGLOVE را در نمایشگاه معرفی کرد. این دستکش دارای محرکهای بادی برای باز و بسته کردن دست هستند.
در ویدیوی زیر نمایشگاه اسکلتهای بیرونی و فناوریهای پوشیدنی WearRAcon19 را خواهید دید:
در همین زمینه بخوانیم:
>>WearRAcon19 : گزارش روز نخست همایش فناوریهای رباتیک پوشیدنی ۲۰۱۹
>>WearRAcon19 : گزارش روز دوم همایش فناوریهای رباتیک پوشیدنی ۲۰۱۹
منبع: exoskeletonreport
«استفاده و بازنشر مطالب تنها با ذکر لینک منبع و نام (مجله فناوریهای توانافزا و پوشیدنی) مجاز است»