حسگرعرق تحت توسعه به دست پژوهشگران دانشگاه صنعتی Eindhoven هلند از نحوۀ جذب آب توسط گیاهان از زمین الهام گرفته است. این حسگر که برای به دست آوردن دادههای کاربردی از عرق بیمار طراحی شده است، نیازی به هیچ گونه منبع تغذیۀ خارجی ندارد.
تجزیه و تحلیل عرق یک فرد میتواند دادههای بسیاری در مورد سلامتی او را در اختیارتان بگذارد. برای نمونه، سطح اسیدی بودن عرق میتواند دادههای کلیدی دربارۀ بیماریهای پوستی فراهم کند در حالی که غلظت نمک در این مایع، میتواند دادههایی در رابطه با موارد فیبروز کیستیک به پزشکان بدهد. ولی برای سودمند بودن تحلیل عرق، به جای گرفتن نمونهها در بازه زمانی مشخص، دادهها باید با عبور پیوستۀ مایع از حسگر عرق تازه باقی بمانند.
برای دستیابی به این هدف، پژوهشگران دانشگاه Eindhoven با الهام گرفتن از طبیعت، روش جذب آب از زمین توسط درختان را پایۀ دستگاه خود قرار دادند. این حسگر عرق ساخته شده از فویل پلاستیکی منعطف، شامل یک کانال کوچک با ساختاری متخلخل در یک سو، و یک کاغذ در سوی دیگر است. کاغذ عرق را به خود جذب میکند و این عرق از میان کانال عبور کرده و از طریق ساختار متخلخل دفع میشود. این طراحی اجازه میدهد تا جریانی مداوم برقرار باشد.
پس از دستیابی به جریان ثابت عرق، پژوهشگران ریزتراشهای را به حسگر افزودند و الکترودهای آن را وارد کانال کردند. با عبور مایع، حسگر عرق میتواند به طور پیوسته آن را تجزیه و تحلیل کند. این گروه با موفقیت یک پیشنمونه را با قابلیت اندازهگیری سطح اسیدی بودن آزمایش کردند.
در آینده، پژوهشگران توسعۀ حسگر را ادامه داده و به دنبال کاربردهای واقعی نهایی در زمینۀ پزشکی و ورزشی خواهند بود. این گروه، باور دارند ساخت حسگر عرق از پلاستیک قیمت آن را پایین نگه داشته و در حال حاضر مشغول کار روی ادغام انتقال بیسیم دادههای ثبت شده به این حسکر هستند.
یافتههای این پژوهش در مجلۀ Sensors and Actuators منتشر شده است.
منبع: gizmag