پنج استارت آپ برتر تولید کننده پوشیدنی های ردیاب سلامت

به روز بودن اطلاعات در مورد فناوری سلامت نیازمند جویا شدن در مورد اخبار هم هست. به همین دلیل سایت‌های بسیاری با جمع آوری و تحلیل داده به روزترین اخبار را منتشر می‌کنند. این بار  StartUs Insights Discovery Platform به دنبال استفاده از هوش مصنوعی و ابر داده، پس از بررسی بیش از دو میلیارد شرکت، پنج استارت‌آپ برتر در حوزه فناوری‌های سلامت پوشیدنی انتخاب کرده است. معیارهای بررسی سال پایه‌گذاری، مکان، میزان دریافت بودجه و .. بوده است. از شما دعوت می‌شود برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد با مجله فناوری‌های توان افزا و پوشیدنی همراه باشید.

استارت اپ های برتر پوشیدنی

مشکلات فیزیولوژیکی و استارت آپ تخصصی Aidmed

با افزایش سن مشکلاتی از قبیل دیابت، اختلالات قلبی عروقی و … به سراغ فرد می‌آید. بررسی این مشکلات نیازمند انجام آزمایش‌های بسیار است که برای سالمندان خسته کننده است. به همین دلیل شرکت‌های تولید کننده فناوری به استفاده از هوش مصنوعی در کنار حسگرهای مختلف روی آورده‌اند.

Aidmed یک شرکت هلندی است که دستگاهی برای قفسه سینه ساخته است که پارامترهای فیزیولوژیکی بدن فرد را ردیابی می‌کند. این پوشیدنی با نام Aismed One با استفاده از حسگرهای پیشرفته اطلاعاتی مانند فشار، دما و ECG را ثبت می‌کند. سپس هوش مصنوعی داده‌ها را برای تشخیص بیماری می‌کاود. Aidmed One در حال حاضر در مرحله آزمایش کلینیکی برای بیماری‌های قلبی، پالمونولوژیکی و ویروس شناختی است.

توانبخشی و فیزیوتراپی با پوشیدنی Startoon Labs

آسیب فیزیکی نیازمند زمان و حوصله برای درمان است. در مورد توانبخشی نبود اطلاعات کافی در مورد روند درمان و میزان پیشرفت، بیماران را آزار می‌دهد. برای متخصصین تصویربرداری متناوب X-Ray راه تشخیص میزان پیشرفت است. پارامتر دیگر گستره حرکت یا Range of Motion‌است که به اختصار ROM‌ نام دارد. در صورتیکه اطلاعات ROM با داده‌های پوشیدنی‌ها ترکیب شود امکان ارزیابی میزان پیشرفت بیمار در لحظه هست. به این شکل این خلا آگاهی پر می‌شود. همچنین متخصصین از این آگاهی بهره خواهند برد.

استارت‌آپ هندی Startoon Labs یک پوشیدنی برای جلسات توانبخشی دارد. Pheeze نام این پوشیدنی است. Pheeze با ارزیابی ROM، EMG در مورد عضلات مورد نظر، بیمار را از روند لحظه‌ای درمان مطلع می‌کند. Pheeze برای پایین تنه، بالاتنه یا آسیب نخاعی مناسب است. برای جراحان مغز و اعصال، اورولوژیست‌ها و درمانگران درد نیز این دستگاه کاربردهایی دارد. حتی اگر بیمار در خانه نیز باشد پزشک می‌تواند به کمک این دستگاه وضعیت بیمار را بررسی کند.

دستگاهی برای شخصی سازی مراقبت های حین زادبست

تغییرات هورمونی بانوان در طی روز را نمی‌توان با یک آزمایش تشخیص داد. ضمن اینکه امکان آماده نبودن یا حتی ناآگاهی از بیماری احتمالی در بدن نیز همیشه هست. در موارد وخیم این تغییرات هورمونی سبب افسردگی یا مشکلات تنش و تشویش در فرد می‌شود. افزون بر این تغییرات ناگهانی در میزان هورمون‌ها در بدن نیز بانوان را در معرض انواع بیماری‌ها قرار می‌دهد. فناوری‌های پوشیدنی با فراهم کردن درک صحیح از وضعیت بدن در طول روز به پزشک امکان تشخیص بهتر و زودتر را خواهد داد.

استارت‌آپ EloCare واقع در سنگاپور یک استارت‌اپ اینترنتی است. خدمات آن شامل پوشش بیماری‌های مضمن و مرتبط با کهولت سن مانند زادبست است. پوشیدنی شخصی سازی شونده این استارت‌آپ Elo نام دارد. Elo در هنگام زادبست بسیار مفید است. چراکه با ردیابی علائم و مشکلات سلامت امکان بهره بردن از درمان مناسب برای شخص(شخصی سازی درمان) را فراهم می‌کند. اصلاح شیوه زندگی یا مدخلات پزشکی با اطلاعات Elo به افزایش سطح سلامت فرد کمک خواهد کرد.

مدیریت اختلال اضطراب پس از سانحه یا PTSD

افزایش آگاهی جهانی در مورد سلامت روحی به همراه افزایش آمار PTSD، تنش و تشویش سبب شده است که تولید کنندگان فناوری به دنبال راه حلی به جز دارو برای مدیریت این وضعیت باشند. صرفنظر از علت PTSD، مانند تجربه خشونت زیاد، جنگ و یا وقایع تلخ غیر منتظره، در مورد افراد مبتلا به افسردگی احتمال PTSD بیشتر است. خصوصا پس از یک اتفاق تلخ. پوشیدنی‌ها می‌توانند با تحلیل وضعیت هیپوکامپوس یا تشخیص ناهنجاری در بدن به افراد در درک احساساتشان کمک کنند.

شرکت آمریکایی Evren Technologies با یک گوشی با نام The Phoenix این کار را می‌کند. این وسیله درون گوش قرار می‌گیرد و با هدف قرار دادن سامانه عصبی واگ تجربه آرامش را برای بدن فراهم می‌کند. به این شکل علائم PTSD کم می‌شود. The Phoenix یک  طنین کوچک را برای فعال کردن عصب واگ ایجاد می‌کند. به این شکل یک روش غیرتهاجمی برای کمک به فرد ایجاد شده است که مشکلات جانبی ندارد. افزون بر این این گوشی با یک الگوریتم تطبیق‌پذیر و چندین حالت کار امکان درمان هدفمند و شخصی سازی شده را برای رهایی کاربر از درد فراهم می‌کنند.

پچ ردیاب عرق Sweati

عرق بدن حاوی مقادری ناچیزی از الکترولیت، قند، اسید و البته مقادیر زیاد آب است. به همین دلیل برای آزمایش در مورد ترکیبات شیمایی بدن و بیومارکرها منبع خوبی است. پیشرفت‌های سامانه‌های پوشیدنی کاربردهای بسیاری برای آزمایش ترکیبات عرق بدن ایجاد کرده است. به عنوان مثال تشخیص فیبروز سیستیک یا ردیابی تغییرات ترکیبات شیمیایی به علل تغییر رژیم غذایی. پوشیدنی‌هایی که مایعات بدن را می‌سنجند برای پزشکان وبیماران هر دو کاربرد دارند.

استارت‌آپ انگلیسی Sweati با ساخت یک برچسب پوشیدنی پارچه‌ای برای آزمایش عرق انسان این کار را انجام داده است. ردیابی غیرتهاجمی عرق بدن با یک برچسب با نام Sweati کارایی و بازده فرد و سلامت وی را با ارائه اطلاعات به روز و لحظه‌ای ممکن می‌کند. اطلاعاتی مانند میزان گلوکز، لاکتات، و میزان آب بدن. Sweati طراحی ضدآب و ارگونومی خود را برای خوابیدن روی پوست بدن به کار می‌کیرد تا داده‌های با کیفیت تولید کند. این داده‌ها سپس به یک اپلیکیشن گوشی هوشمند منتقل می‌شود. پوشیدنی‌هایی از این قبیل نیاز به آزمایش خون یا ادرار را برای تشخیص بیومارکرهای بدن مانند گلوکز منتفی می‌کنند. این مورد به خصوص برای مبتلایان به دیابت مهم است.


فناوری های پزشکی در حال رشد
کاربرد رباتیک در آسیب شناسی و جراحی مغز و اعصاب


منبع: startus-insights

«استفاده و بازنشر مطالب تنها با ذکر لینک منبع و نام (مجله فناوریهای توان افزا و پوشیدنی) مجاز است.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *