اسکلت بیرونی جدید شانه شرکت Ottobock با نام Shoulder V2 از ماه ژوئن ۲۰۲۲ به سراسر دنیا صادر کرد. شرکت Ottobock پس از خرید امتیاز SuitX توانست با بهرهگیری از تجربیات SuitX در مورد انواع اسکلت بیرونی نظامی، پزشکی و صنعتی و با بهره بردن از بازخورد اسکلتهای بیرونی آزمایش شده در صنعت هوانوردی و خودرو توانست محصول ویژه شانه خود را بهینه سازد. در ادامه این مقاله از مجله فناوریهای توان افزا و پوشیدنی به مرور ویژگیهای Shoulder V2 میپردازیم.
غول فناوری پروتز و ارتز، Ottobock از نسل بعدی اسکلت بیرونی محیط کار را با نام Ottobock Shoulder رونمایی کرد. Ottobock Shoulder V2 جایگزین اسکلت بیرونی Paexo Shoulder است که در سال ۲۰۱۸ رونمایی شد. این پوشیدنی جدید با تمرکز بر کاربرد عملی طراحی شده است. در عین حفظ کارایی اسکلت بیرونی پیشین، یعنی پشتیبانی شانه، تاکید طراحان بر ساخت وسیلهای کاملا کاربرد محور بود هاست. چیزی که استفاده عملی از آن ساده باشد و کارایی مناسبی داشته باشد. وسیله Ottoblck Shoulder بازخورد هزاران کاربر را با دانش طراحی SuitX ترکیب کرده است. بازخورد کاربران پس از آزمایش عملی توسط شرکت Toyota در آمریکای شمالی، Airbus، Boeing و SNCF بدست آمده است. دانش SuitX پس از اینکه Ottobock امتیاز این شرکت را در نوامبر ۲۰۲۱ خریداری کرد توسط Ottobock به کار گرفته شد. شرکت Ottobock از ماه ژوئن صادرات این کالا را آغاز کرد.
ویژگی های Ottobock Shoulder V2
بست مغناطیسی دوسو که از هر دو سو قابل استفاده است
کدهای رنگی: سبز به معنای تنظیم روزانه و استفاده است
برچسب گذاری شده و شهودی، امکان تطبیق ابزار در هر اندازه، امکان تنظیم گشتاور
حلقههای واضحتر شانه
بهبود سردستهای بازو و کاهش سائیدگی این نواحی
نظافت آسان
امکان اتصال به کمربند انواع ابزار
پوشیدن و درآوردن در زمان اندک
نظرات دکتر کازرونی
خودکار سازی مشاغل وابسته به تصمیمگیری انسان کار دشواری است. ملاحظات فرهنگی نیز جایگزین کردن نیروی انسانی با رباتها را دشوار میسازد. در این شرایط چگونه میتوان قدرت ذهن انسان و قدرت فیزیکی و تحمل بالای رباتها را ترکیب کرد؟ در واقع کارگران با کار کشیدن زیاد از بدنشان بهرهای جز کمردرد و زانودرد نخواهند داشت. شرایطی که شاید با هزینه کردن میلیونها دلار هم جبران نشود. در مورد سالمندان نیز از دست رفتن نیروی فیزیکی بدن یک حقیقت است.
واقعیت این است که ایده اسکلتهای بیرونی در فیلمها واقعی نیست. اسکلتهای بیرونی وسایلی تفننی نیستند. بلکه باید نیازهای تعریف شده و محسوسی را پوشش دهند. اسکلتهای بیرونی و ابزارهای بیونیک باید نسل بعدی تجهیزات ایمنی محیط کار باشند. چیزی که اینک به نظر ناممکن است در آینده محقق خواهد شد.
سابقه کاری SuitX و دکتر کازرونی
دکتر کازرونی بیش از ۳۰ سال سابقه کار در زمینه اسکلتهای بیرونی را در کارنامه خود دارد. SuitX نه تنها گلچینی از کار با ارتش را در تاریخچه خود دارد، بلکه کاربردهای پزشکی(Phoenix) و صنعتی را نیز یکی پس از دیگری در این تاریخچه پشت سر هم قرار داده است. اما آینده فناوریهای بیونیک چیست؟ برتری نیرو بر انسان؟ هوش نهادینه؟ کارایی ناشی از تحلیل داده؟ شخصی سازی در عین برآوردن همه نیازها؟ در واقع همه این موارد هدف این فناوری هستند.
حتی محصولات جدید نیز در افق دید ما قرار دارد. زانوی هوشمند، لگن هوشمند و اسکلت بیرونی فعالیتهای تفریحی فناوریهای در حال رشد هستند. هدایت هوشمند اسکلت بیرونی منفعل برای رباتهای پوشیدنی خانگی نیز از چشماندازهای این فناوری است.
رباتیک کمکی پوشیدنی: چالش های فعلی و مسیرهای آینده (بخش نخست)
رباتیک کمکی پوشیدنی: چالش های فعلی و مسیرهای آینده (بخش دوم)
رباتیک کمکی پوشیدنی: چالش های فعلی و مسیرهای آینده (بخش سوم)
منبع: exoskeletonreport
«استفاده و بازنشر مطالب تنها با ذکر لینک منبع و نام (مجله فناوریهای توان افزا و پوشیدنی) مجاز است.»