پس از اسکار، Pooh دومین گربه جهان است که پاهای مصنوعی دریافت کرده است. Pooh پس از اینکه در یک سانحه پاهای عقب خود را از دست داد دو پای مصنوعی جدید دریافت کرد و به طور رسمی دومین گربه مصنوعی جهان معرفی شد.
Pooh یک گربه مصنوعی است. این شگفتآور است که یک گربه جای خود را در کتابهای علمی محکم کند و رسماً دومین گربه ثبت شده در جهان باشد که به یک جفت پای مصنوعی مجهز شده است.
اما چرا Pooh به اندام فلزی نیاز داشت؟ همه چیز از یک روستای کوچک در شمال بلغارستان آغاز میشود. آنجا بود که این ولگرد یک ساله سیاه و سفید که پاهای عقبی خود را از دست داده بود، پیدا شد.
Vyara Mladenova از انجمن Let’s Adopt بلغارستان، انجمنی برای حمایت از حیوانات میگوید: «هنگامی که این گربه به همراه خانمی که به او پناه داده و در جست و جوی کمک بود به ما مراجعه کردند، Pooh به کمک پاهای جلو خود میخزید». علت آسیب Pooh شناخته شده نیست اما ممکن است توسط یک قطار زیر گرفته شده باشد.
خانمی که به Pooh غذا میداد با یک دامپزشک محلی تماس گرفت. اما به او گفته شد که گربه باید معدوم شود. بدیهی است که این یک راه چاره نیست بنابراین او برای مشاوره به انجمن Let’s Adopt مراجعه کرد. «این خانم با ما تماس گرفت و درخواست کمک کرد تا راهکاری برای Pooh ارائه کنیم که نه تنها زنده بماند بلکه زندگی عادی داشته باشد».
نخستین قدم برای دادن یک زندگی عادی به Pooh اصلاح پاهای عقب او بود. در موارد پیشین، تلاش میشد تا از صندلی چرخدار برای کمک به گربههایی که اندام خود را از دست داده بودند، استفاده شود. اما با حسن توجه دکتر Zlatinov در کلینیک دامپزشکی مرکزی، تصمیم گرفته شد تا تلاش کنند از پاهای تیتانیومی که به صورت سفارشی ساخته میشود برای تجهیز Pooh استفاده کنند.
این راهکار پیش از Pooh تنها برای یک گربه دیگر مورد استفاده قرار گرفته بود. آن گربه اسکار (Oscar) است که در انگلیس زندگی میکند و پاهای عقب خود را در اثر برخورد با یک کمباین (در مزرعه) از دست داده است. Vyara میگوید با وجود عدم سابقه دامپزشکی، آنها هیچ تردیدی در مورد پیش بردن این راهکار در مورد Pooh نداشتند.
«ما سالهای بسیاری را با دکتر Zlatinov کار کردهایم و اگر او یک روش را توصیه کند، ما میتوانیم به تخصص و ظرفیت وی برای انجام آن اعتماد کنیم و مطمئن باشیم که بهترین شانس برای بهبودی بیمار همین روش است و با توجه به اینکه Pooh دیگر پایی نداشت، این تصمیم چندان هم دشوار نبود».
برای رسیدن به نتیجه مطلوب، راهکار Pooh شامل تعدادی مرحله بود و این مراحل برای کمک به Pooh و استفاده از پاهای جدیدش باید انجام میشد. گام نخست قرار دادن «میله» و اجازه دادن به آنها بود تا با استخوان Pooh ادغام شوند.
سپس مرحله بعدی این فرایند: «لوازم جانبی (تثبیت کنندهها) موقت که نه تنها به Pooh کمک میکنند تا در روند تبدیل شدن میلهها به بخشی از بدن، از پاهای خود استفاده کند بلکه کمک میکند تا پای کوتاهتر از طریق یک روش ویژه بلندتر شود».
هنگامی که Pooh با این لوازم جانبی خارجی مجهز شده بود، او تنها به چند روز زمان نیاز داشت تا با روش استفاده از آنها برای پیاده روی آشنا شود. همانطور که هر تثبیت کننده حذف شد، Pooh میتوانست به تدریج بیشتر و بیشتر شروع به استفاده از پاهای خود کند، در ابتدا با هدف انتقال صحیح مقدار انرژی به میلهها به طوری که کل فرآیند برای او و بدنش طبیعی شود. Vyara میگوید: «Pooh میخواست پرش کند اما او مجاز به انجام این کار برای چند هفته نبود تا پاهای مصنوعی آماده شوند».
این روزها Pooh میتواند «بسیار با اطمینان» از پاهای خود استفاده کند. Pooh برای تشکر آنها را لیس میزند تا تمیز شوند اما دوست داشت آنها یک بخش طبیعی از بدن خودش بودند.
Pooh در حال حاضر خود را با این پاها و کاربردهای آنها وفق داده است. اگر شما به یک گربه مصنوعی دلیر در زندگی خود اشتیاق دارید باید بگویم که به نظر نمیرسد Pooh هنگام مواجه با مردم و مکانهای جدید، تا زمانی که به اندازه کافی به او توجه شود، پریشان شود.
برای دنبال کردن داستان Pooh میتوانید Let’s Adopt بلغارستان را در فیسبوک دنبال کنید.
منبع: catster
استفاده و بازنشر این نوشتار تنها با ذکر لینک مطلب و نام مجله فناوریهای توانافزا و پوشیدنی مجاز است.