منابع انرژی بسیاری در جهان وجود دارد. در حال حاضر روی کره زمین و در نقاط مختلف پژوهشگران زمان زیادی برای یافتن منابع جدید انرژی صرف میکنند. آنان در پی ذخیره انرژی از منابع غیر متعارف هستند. یکی از این راهها استفاده از حرکات بدن برای ذخیره انرژی است. زمانیکه این منبع استخراج انرژی لباس کاربر باشد، بی هیچ زحمتی میتوان پوشیدنیها را شارژ کرد. در ادامه این نوشته از مجله فناوریهای توان افزا و پوشیدنی به ابداعات پژوهشگران دانشگاه Nanyang در سنگاپور در این مورد میپردازیم.
منابع انرژی بسیاری در جهان وجود دارد. در حال حاضر روی کره زمین و در نقاط مختلف پژوهشگران زمان زیادی برای یافتن منابع جدید انرژی صرف میکنند. آنان در پی ذخیره انرژی از منابع غیر متعارف هستند. در چنین تلاشی پژوهشگران دانشگاه Nanyang در سنگاپور راهی نوین برای ذخیره انرژی متساعد شده از بدن در باتری هستند. این انرژی استفادههای بسیاری دارد.
باتری لیتیوم-یونی در لباس کاربر
در واقع امکان ذخیره انرژی و شارژ کردن باتری لیتیوم-یونی یک پوشیدنی در هنگام دویدن،راه رفتن یا نفس کشیدن هست. به همین شکل انرژی ذخیره شده میتواند برای شارژ کردن انواع وسایل به کار رود. اما مکان ذخیره سازی این انرژی کجاست؟ لباسهایی که میپوشید. پژوهشگران یک نمونه اولیه از این پارچه استخراج کننده انرژی ساختهاند. به گفته آنان یک قطعه ۳سانت در ۴ سانتی از این وسیله میتواند انرژی لازم برای روشن کردن ۱۰۰ دیود روشن شونده برای پنج ساعت را فراهم کند. این میزان انرژی برای ۲.۳۴ وات بر مترمربع است.
ماده پایداری که در این وسیله هست نوعی پلیمر است که تنش و کرنش مکانیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل میکند. در واقع هر حرکت بدن که سبب کشش، جمعشدن و مچاله شدن پارچه شود میتواند منبع انرژی باشد. کافی است کاربر در حال حرکت باشد. یا پاها و دستان در حرکت باشند. حتی زمانیکه در خواب دستان و پاهای شما حرکت میکند امکان ذخیره انرژی هست. این وسیله برای پوشیدنیهایی که همیشه نیازمند انرژی هستند یک فناوری مفید است. در واقع تولید انرژی در لباس فرد بدون آگاهی فرد از آن یک قدم بزرگ است.
فن ساخت لباس پوشیدنی شارژشونده
در مورد جوانب فنی این وسیله، باید به آرایه الکترودهایی اشاره کرد که پژوهشگران به شکل لایه نازک چاپ کردند. زیرلایه در واقع یک صفحه از نقره و styrene-ethylene-butylene-styrene است که در دستههای دوچرخهها هم استفاده میشود. زمانیکه نانوپارچهای پیزوالکتریک به این آرایه افزوده شود، بارالکتریکی با حرکت یا لمس کردن ساختار ایجاد میشود. مواد پروسکایتی در کنار این پارچه ضریف به کارگرفته شد تا رسانندگی افزایش یابد. مقاومت این پارچه هوشمند در برابر شستوشو و با پرت شدن مکرر سنجیده شد. که البته پارچه مورد نظر ضد آب نیز هست.
استفاده از بیومارکرهای خون برای تشخیص دیابت پیش از بروز علائم
یک داروی جدید آسیب سکته مغزی به حافظه و حرکت را ترمیم میکند
منبع: yankodesign
«استفاده و بازنشر مطالب تنها با ذکر لینک منبع و نام (مجله فناوریهای توان افزا و پوشیدنی) مجاز است.»