ورود صنایع سنگین میتسوبیشی به عرصۀ اسکلت‌های بیرونی

Mitsubishi Power Assist Suit 2015

لباس توان‌افزا (PAS) برای فجایع هسته‌ای – صنایع سنگین میتسوبیشی (MIH) و شرکت انرژی هسته‌ای ژاپن (JPAC)، دسامبر ۲۰۱۵

صنایع سنگین میتسوبیشی و شرکت انرژی هسته‌ای ژاپن پیش‌نمونۀ یک اسکلت بیرونی برقی را برای فجایع هسته‌ای توسعه داده‌اند. میتسوبیشی این ربات پوشیدنی را Power Assist Suit یا PAS نامیده است. این ربات به تازگی در نمایشگاه بین المللی رباتیک ژاپن (IREX 2015) در توکیو نمایش داده شد. این نخستین ورود صنایع سنگین میتسوبیشی و شرکت انرژی هسته‌ای ژاپن به عرصۀ اسکلت‌های بیرونی است. اکنون میتسوبیشی به جرگۀ شرکت‌های بزرگ توسعه دهندۀ اسکلت‌های بیرونی مانند دوو، هوندا، هیوندای، پاناسونیک و سامسونگ پیوسته است.


>> در همین زمینه بخوانید: هوندا مشغول کار بر روی ربات امدادگر ASIMO با تواناییهای فوق‌العاده است

>> در همین زمینه بخوانید: سامسونگ به دنبال حق ثبت اختراع ربات پوشیدنی در آمریکا


در طول فاجعه هسته‌ای فوکوشیما دایچی در ماه مارس ۲۰۱۱، ژاپن با داشتن بیشترین سرانۀ ربات، خجالت‌زده شد. هیچ ربات خودکار یا کنترل از راه دوری قادر به حرکت روی آوارها و انجام کاری سودمند درون نیروگاه هسته‌ای آسیب دیده نبود. در نهایت کارکنان، آتش‌نشان‌ها و داوطلبین ناچار به ادامۀ کار در مناطق با رادیواکتیویتۀ افزایش یافته بودند.

با اینکه پژوهش و توسعۀ ربات‌های نیمه خودکار توانمند برای کار در محیط‌های خطرناک ادامه دارد اما همچنان حضور بشر در مناطق خطرناک فاجعه زده لازم است. وظیفۀ ابتدایی اسکلت بیرونی صنایع سنگین میتسوبیشی کمک به نگه‌داری ابزارها و حفاظت از کاربران در برابر پرتو هنگام کار در منطقۀ رادیواکتیو است. PAS یک اسکلت بیرونی مفصل ران-زانو-مچ پا است که ساختاری کمتر دیده شده است. اهداف طراحی و ویژگی‌های PASعبارتند از:

Mitsubishi Power Assist Suit

اسکلت بیرونی Mitsubishi PAS، دسامبر ۲۰۱۵

  • تأمین توان کمکی ۴۰۰ نیوتونی
  • بکارگیری باتری‌های لیتیوم-یون برای عملکرد مداوم دو ساعته
  • سرعت راه رفتن ۳ کیلومتر بر ساعت با وجود بار (این سرعت نسبتاً بالاست)
  • جرم واحد برابر با ۳۹ کیلوگرم (۸۶پوند)
  • استفاده از موتور‌های کوچک توان بالا و کنترل‌کننده‌های مینیاتوری
  • حسگر منفرد قدرت پا

میتسوبیشی نخستین شرکتی نیست که اسکلت بیرونی با حفاظت در برابر پرتوهای رادیواکتیو می‌سازد. این افتخار به شرکت CYBERDYNE می‌رسد که اسکت بیرونی توان‌افزای HAL را به جلیقۀ سربی مجهز کرد. بر خلاف HAL، اسکلت بیرونی PAS میتسوبیشی هیچ حسگری را برای بررسی سیگنال‌های زیستی الکتریکی از طریق ماهیچه‌های پا بکار نمی‌برد. به جای آن PAS متکی به حسگرهای فشار جاسازی شده در صفحه‌های پایی اسکلت بیرونی است.


>> در همین زمینه بخوانید: اسکلت بیرونی HAL به زودی به عنوان یک وسیلۀ درمانی در ژاپن عرضه خواهد شد


اکنون PAS در حال طی آزمایش‌های امکان‌سنجی با کمک شرکت Activelink زیر مجموعۀ پاناسونیک است. میتسوبیشی امیدوار است اسکلت بیرونی آنها بتواند خود را ثابت کند و نمونه‌های بعدی بتواند در گسترۀ وسیع‌تری از کاربردها استفاده شود.

منبع:  exoskeletonreport.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *