ساخت پوستی زیستی که به عرق کردن واکنش نشان می‌دهد

MIT-BioLogic

پژوهشگران گروه Tangible Media Group از آزمایشگاه MIT Media Lab و به رهبری دانشجوی دکتری Lining Yao یک باکتری باستانی را برای ساخت ماده‌ای مصنوعی به نام  BioLogic به کار می‌برند که با قرار گرفتن در معرض رطوبت، حرکت کرده، منبسط و منقبض می‌شود. این باکتری که در حدود ۱۰۰۰ سال پیش در ژاپن کشف شد Bacillus Subtilis natto نام دارد. هنگام آزمودن ریزجاندارهای گوناگون در آزمایشگاه، Lining Yao متوجه شد که باکتری natto با قرار گیری در معرض رطوبت، منبسط و منقبض می‌شود و این زمانی بود که ایدۀ استفاده از این باکتری برای عمل به صورت یک ماشین به جای یک جاندار غیرقابل پیش بینی شکل گرفت. با درجه‌بندی دقیق، باکتری به صورت یک نانومحرک عمل می‌کند که نسبت به عرق انسان یا رطوبت موجود در جو واکنش نشان می‌دهد.

برای استفاده از آن در عمل پژوهشگران باکتری را بر روی پارچه چاپ زیستی می‌نمایند. برای این کار، Yao و گروهش در آزمایشگاه سلول‌های natto را درون رآکتورهای زیستی رشد داده و با استفاده از میکروسکوپ‌های اتمی و سایر تجهیزات مناسب، روند رشد باکتری را زیر نظر گرفتند. در داخل راکتورهای زیستی میلیاردها سلول رشد داده شدند که در پایان به کمک چاپگرهایی با وضوح میکرونی، چاپ زیستی شدند. به کمک روش مدل سازی سه‌بعدی، سلول‌های natto برای الگوهای طراحی‌ مختلف مورد آزمایش قرار گرفتند.

MIT-BioLogic-1

لایۀ مرکب چاپ شده که با موفقیت در آزمایشگاه آزموده شد، این امکان را برای طراحان در Royal College of Art و شرکت‌های پوشاک ورزشی فراهم کرد تا این سلول‌های چاپ شده را در محل‌هایی که بدن انسان بیشتر عرق می‌کند با لباس ادغام کنند. تعبیۀ سلول‌های چاپ شده در لباس‌ بدین معنی است که باکتری زنده، پس از رسیدن میزان عرق شخص به میزانی مشخص، زبانه‌هایی را در زیربغل یا نواحی دیگر که قرار گرفته است باز می‌کند.

بنابرگفته گروه پژوهشی، کاربرد فناوری پوشاک مبنتی بر سلول، محدود به لباس ورزشکاران نمی‌باشد. از آنجا که این جاندار نسبت به تغییرات رطوبت موجود در جو نیز واکنش نشان می‌دهد، این فناوری می‌تواند به آباژورهای جنبشی که با دریافت حرارت از لامپ باز و بسته می‌شوند راه یابد یا حتی با اضافه شدن به کیسه‌های چای زمان مناسب استفاده از آنها را اطلاع دهد. هرچند این فناوری در مراحل اولیه است اما گروه این پژوهش اولیه را تغییر الگوی تولید لباس، از تولید در کارخانه به رشد دادن در آزمایشگاه می‌داند که می‌تواند آیندۀ پوشاک باشد.

منبع: DamnGeeky

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *