مهندسان دانشگاه ایالتی آیووا ممکن است با توسعۀ ابرپوستی منعطف، کشسان و تنظیمپذیر یک گام به توانایی نامرئی کردن اشیاء نزدیکتر شده باشند. آنها نشان دادهاند که پوشاندن اجسام با این ابرپوست، قابلیت شناسایی آنها را توسط رادار خنثی میکند. آنها امیدوارند با پیشرفتهتر کردن این ماده، در نهایت اجسام را برای نورهای مرئی و مادون قرمز نیز غیرقابل کشف کنند.
دلیل نامگذاری این ماده به عنوان ابرپوست، ساخت آن از کامپوزیتهایی است که در طبیعت یافت نشده و میتوانند امواج الکترومغناطیسی را دستکاری کنند. ابرپوست ساخته شده در ایالت آیووا، شامل ردیفهایی از حلقههای تشدیدگر الکتریکی مجزا است که درون لایههایی از ورقهای سیلیکونی جاسازی شدهاند.
این تشدیدگرها، حلقههایی با قطر تقریبی ۲٫۵ میلیمتر و ضخامت تقریبی ۰٫۵ میلیمتر هستند. این حلقهها با آلیاژ فلزی تجاری به نام گالیستن پر شدهاند. این آلیاژ در دمای اتاق مایع بوده و چون خاصیت سمی کمتری نسبت به جیوه دارد اغلب به عنوان جایگزین آن بکار گرفته میشود.
هنگامی که حلقهها با گالینستن پر شد، میتوانند امواج رادار با فرکانس مشخص را به دام انداخته و سرکوب کنند. کشیدن ابرپوست اندازۀ حلقهها را تغییر داده و در نتیجه فرکانس امواج قابل سرکوب تغییر میکند که باعث میشود این ابرپوست قابل تنظیم باشد. آزمایشها نشان داده است که سرکوب امواج رادار توسط این ابرپوست در طیف فرکانسی ۸ تا ۱۰ گیگاهرتز برابر با ۷۵ درصد است.
پژوهشگران درگیر در پروژه اشاره می کنند که بزرگترین تفاوت میان ابرپوست و فناوریهای پنهانساز سنتی که برای ایجاد یک مانع در برابر امواج راداری تلاش میکنند، این است که ابرپوست دارای پتانسیل برای جذب تمام امواج رادار بوده و به طور موثر مانند یک اسفنج جاذب امواج رادار عمل میکند.
با اینکه پژوهشگران اذعان میکنند پوشاندن تمام یک بمبافکن پنهانکار با ابرپوست برای نامرئی کردن آن در برابر چشمهای غیرمسلح نیازمند پیشرفتهایی در زمینۀ نانومواد است، ولی باور دارند پروژۀ آنها ثابت کرده است در نهایت این خواسته به واقعیت بدل خواهد شد.
مقالهای که کار پژوهشگران دانشگاه ایالتی آیووا را شرح میدهد به تازگی در مجلۀ Science Reports منتشر شده است.
منبع: gizmag