کاهش روزافزون نیروی کار در ژاپن باعث میشود تا سالمندان نیز در این کشور به انجام کارهای دشوار مشغول شوند. در سال گذشته تنها یک میلیون نوزاد در سرتاسر این کشور متولد شد که با این وضعیت، متخصصان کاهش ۲۰ میلیون نفری در جمعیت این کشور را تا سال ۲۰۴۰ پیشبینی میکنند. فرودگاه Haneda تاثیر این رکود نیروی کار را به خوبی احساس میکند و راه حلی منحصربفرد را برای این مشکل برگزیده است. این فرودگاه با همکاری شرکت Cyberdyne Robotics کارمندان سالخوردۀ خود را به اسکلتهای بیرونی مجهز کرده است تا در بلند کردن چمدانها به آنها کمک کند.
این اسکلت بیرونی جدید، مدلی است که تنها بخشی از بدن را پوشش میدهد و به طور عمده در محدوده کمر و پاها به کاربر کمک میکند. این اسکلت بیرونی که «HAL برای پشتیبانی کاری» نام دارد نسخهای کوچکتر از اسکلت بیرونی تمام بدن HAL است که در سال ۲۰۱۳ رونمایی شد. در این اسکلت بیرونی با دریافت سیگنالهای بیوالکتریکی از مچ و پاهای کاربر، پیستونهای داخلی راهاندازی میشوند.
این دستگاه جایگزین تلاش انسان نمیشود بلکه هدف این دستگاه کمک به کاربر است تا بارهایی سنگینتر از حالت معمولی را بلند کند و از فشار روی کاربر بکاهد. Cyberdyne میگوید یک انسان ۱۱۰ پوندی به راحتی میتواند یک کیسه ۴۵ پوندی را بلند کند. در حالی که ممکن است این مقدر زیاد به نظر نرسد ولی بلند کردن چنین وزنی صدها بار در هر روز میتواند مشکلهای جدی برای کارگران سالخورده به وجود آورد.
باتری این اسکلت بیرونی چند ساعت دوام میآورد و این لباس هماهنگ با ربات خودکاری که قادر است ۴۰۰ پوند بار جابجا کند کار میکند. قیمت کرایۀ این دستگاه مبلغ سنگین ۱۱۰۹ دلار در ماه است ولی برای فرودگاهی که با مشکل نیروی کار جوان مواجه است قابل چشمپوشی است.
یکی از بسیار ویژگیهای این اسکلت بیرونی، وزن فوقالعاده کم آن است که به ادعای Cyberdyne پیشرفتی چشمگیر در زمینۀ رباتیک پوشیدنی است. این وزن کم اجازه میدهد کارگران مرد و زن با جثه کوچک نیز بتوانند آن را پوشیده و اجسام سنگینتری را بلند کنند. این شرکت برای عرضۀ این محصول چشم به سایر کشورهایی دارد که نرخ تولد آنها کمتر از نرخ مرگ است.
هرچند شاید هنوز عصر نیروهای کار رباتیک نرسیده باشد ولی جهان در حال حاضر گوشهای از تواناییهای رباتهای پوشیدنی و اسکلتهای بیرونی را مشاهده میکند.
منبع: interestingengineering