GripAble و توانبخشی دست پس از سکته مغزی در خانه

طبق مطالعات جدید، یک دستگاه توانبخشی، امکانی برای افزایش انجام تمرینات بازو به شکل صحیح برای افرادی که بازوانشان دچار معلولیت سکته مغزی شده، فراهم کرده است. دستگاه مورد نظر GripAble نام دارد که تمرینات توانبخشی را به کمک رایانه ممکن می‌سازد. در ادامه این نوشتار به صورت مفصل در مورد این دستگاه،‌ مخاطبان و سازندگان آن بحث خواهد شد. از شما دعوت می‌شود برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد با مجله فناوری‌های توان افزا و پوشیدنی همراه باشید.

GripAble و توانبخشی دست پس از سکته مغزی در خانه

در انگلستان بیش از ۵ میلیون نفر دچار ضعف در ناحیه بازو هستند. ضعف یک میلیون نفر از این تعداد، ناشی از معلولیت سکته مغزی است.

تنها راه بهبود عملکرد بازوها، تکرار تمرینات توانبخشی است؛ اما این موضوع محدود به هزینه و در دسترس بودن درمانگران و کادر درمان است.

دستگاه GripAble، توسط پژوهشگران دانشگاه سلطنتی لندن و پزشکان Imperial College Healthcare NHS Trust طراحی شده است. این دستگاه شامل یک دسته الکترونیکی سبک وزن است که به صورت بی‌سیم با یک رایانه شخصی تعامل می‌کند تا کاربر بتواند از این طریق بازی تمرین بازو را انجام دهد.

استفاده از GripAble

برای استفاده از آن، بیماران دسته را فشار می‌دهند، می‌چرخانند یا بلند می‌کنند. دسته در پاسخ به عملکرد آنها ارتعاش می‌کند. این دستگاه از سازوکار جدیدی استفاده می‌کند که قادر است لرزش‌های کوچک بیمارانی که از فلج بودن قسمتی از بدن رنج می‌برند را تشخیص داده و از آن برای کنترل بازی رایانه‌ای استفاده کند.

در یک آزمایش بالینی بر روی ۳۰ بیمار، پژوهشگران دانشگاه سلطنتی لندن، دانشگاه Southampton وImperial College Healthcare NHS Trust دریافتند که این دستگاه به طور متوسط قادر است ۱۰۴ تکرار اندام فوقانی (UL) در روز را ممکند سازد؛ در حالی که درمان معمولی محدود به ۱۵ تکرار در روز می‌شود. این مطالعه در مجله Neurorehabilitation & Neural Repair منتشر شده است.

توانبخشی سکته مغزی دست Gripable

نظر درمانگران بیماران سکته مغزی در مورد GripAble

Michelle Broderick، نویسنده اصلی مقاله و درمانگر پژوهش‌های بالینی در سکته مغزی در Imperial College Healthcare NHS Trust، می‌گوید: «سکته مغزی عامل اصلی ضعف بازو در انگلستان است. این عارضه می‌تواند به طور قابل توجهی بر زندگی این افراد تاثیر گذارد و استقلال روزمره آنان را محدود کند. مطالعات قبلی نشان داده است که ورزش مکرر برای بهبود ضعف بازو بسیار حیاتی است؛ اما به دلیل محدودیت منابع در محیطهای مراقبت‌های بهداشتی و همچنین چالش‌هایی که بازماندگان سکته مغزی در دوران نقاهت با آنها مواجه می‌شوند، این فعالیت‌ها محدود می‌شود

این مطالعه نخستین مطالعه‌ای است که نشان می‌دهد یک دستگاه توانبخشی مانند GripAble می‌تواند میزان فعالیت ورزشی بیماران را در مقایسه با درمان تحت نظارت افزایش دهد. یافته‌ها حاکی از آن است که بخش قابل توجهی از بازماندگان سکته مغزی ممکن است به طور بالقوه از GripAble در کنار درمان معمولی بهره ببرند. این امکان می‌تواند پیامدهای ناشی از فعالیت‌های مستقل بیمار و همچنین فشار کاری وارد بر زیرساخت‌ها و کادر درمان را کاهش دهد.

آینده دستگاه GripAble و توانبخشی سکته مغزی در خانه

گام‌های بعدی برای تعیین کامل تأثیر GripAble، ارزیابی این فناوری در بخش وسیعی از مردم جامعه و طی مدت زمان طولانی‌تر است‌ دکتر Paul Bentley یکی از نویسندگان این مطالعه و مدیر بالینی فناوری توانبخشی در دانشگاه سلطنتی انگلستان، افزود: «یافته های این آزمایش بالینی شواهدی را ارائه می‌دهد که می‌توان از GripAble برای توانبخشی بدون نظارت بیماران سکته مغزی با ضعف شدید بازو استفاده کرد.با توجه به این که بهبودی پس از سکته مغزی به شدت تحت تاثیر میزان ورزش است، این موضوع می تواند پیامدهای بزرگی برای NHS داشته باشد. بیماران می توانند خارج از چارچوب درمان استاندارد، از فناوری ما برای ادامه روند فیزیوتراپی استفاده کنند. هدف بلند مدت GripAble این است که بیماران بتوانند خدمات درمانی را خارج از محیط بالینی مانند خانه‌ها و اجتماعات خود در اختیار داشته باشند و ما در حال حاضر برای ارزیابی بیشتر تأثیر دستگاه بر نتایج بالینی کار می‌کنیم.»

اختلال در اندام فوقانی

اختلال در اندام فوقانی شایع‌ترین عارضه جانبی سکته مغزی است و ۶۰ درصد از بازماندگان سکته مغزی در این ناحیه از بدن به صورت مستمر ضعف خواهد داشت. تمرینات مکرر بدنی می‌تواند تاثیر بسزایی در بهبودی این ضعف داشته باشد. به همین دلیل ارائه این تمرینات جزء کلیدی وظایف کاردرمانی و فیزیوتراپی برای بازماندگان سکته مغزی است. با این حال، هزینه و در دسترس بودن درمانگران این امر را محدود می‌کند.

در سال‌های اخیر، تعداد فزاینده‌ای از فناوری‌های توانبخشی ظهور کرده‌اند که پتانسیل ارائه تمرینات مقرون به صرفه و فشرده را افزایش می‌دهد. با این حال بخش اعظم این مطالعات بر گروهی از بیماران که عملکرد نسبتا بالایی داشته‌اند انجام شده است و این موضوع منجر به محدود شدن این پیشرفت‌ها می‌شود. هدف محققان این بود که ببینند آیا می‌توان از دستگاه GripAble برای افزایش میزان فعالیت ورزشی این دسته از بیماران استفاده کرد.

این تیم پژوهشی از ۳۰ نفر بیماران سکته مغزی درخواست همکاری کردند و به هرکدام یک دستگاه GripAble داده شد. سپس این بیماران به مدت ۸ روز و بدون هیچ نظارتی از دستگاه استفاده کردند.

نتایج آزمایشات بالینی

پژوهشگران نتایج وضعیت بیماران با استفاده از دستگاه را با روند معمول در بیمارستان مقایسه کردند. آنها دریافتند که ۲۶ بیمار قادر به استفاده معنادار از دستگاه با اندام فوقانی آسیب دیده هستند. این دستگاه به طور متوسط قادر است ۱۰۴ تکرار اندام فوقانی (UL) در روز را امکان پذیر کند، در حالی که درمان معمولی محدود به ۱۵ تکرار در روز می‌شود.

آنها همچنین دریافتند که بیماران به طور متوسط علاوه بر ۲۵ دقیقه درمان معمولی اندام فوقانی، روزانه ۲۶ دقیقه از این دستگاه استفاده می‌کنند. بنابراین طول مدت ورزش را به ۵۱ دقیقه می‌رسد که به طور قابل توجهی بیشتر از مراقبت‌های استاندارد است.

همچنین پس از نظرسنجی از شرکت کنندگان، آنها دریافتند که ۵۷ درصد از بیماران استفاده از دستگاه را آسان و قابل فهم می‌دانند و ۶۳ درصد احساس کردند که دستگاه باعث بهبود اندام فوقانی می‌شود.

این گروه اکنون مطالعه بیشتری را برای تاثیر بیشتر دستگاه GripAble بر نتایج بالینی انجام می‌دهد.


طراحی ابزاری پوشیدنی برای کمک به یادگیری مجدد حرکات در بیماران سکته مغزی
اسکلت بیرونی: یک فناوری نوین در خدمت آموزش و توانبخشی
هفت فناوری توان افزا که کیفیت زندگی افراد دارای مشکلات فیزیکی را بهبود می بخشد


منبع: medicalexpress

«استفاده و بازنشر مطالب تنها با ذکر لینک منبع و نام (مجله فناوریهای توان افزا و پوشیدنی) مجاز است.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *