دو سال پیش، یک حادثۀ غمانگیز باعث شد تا پسری ۵ ساله دست چپ خود را از دست بدهد و والدین او تقریباً از اینکه پسرشان دست خود را بازیابد ناامید شده بودند. تا اینکه متخصصان بیمارستان سوم Wuhan به کمک فناوری چاپ سهبعدی، یک دست مصنوعی کاربردی ساختند که به او اجازه میدهد دوچرخه سواری کند و با بچههای دیگر بازی کند و به تمام خانواده دلیلی برای لبخند زدن میدهد.
در اکتبر سال ۲۰۱۳، Xiaohu سه ساله، در حالی که کسی مراقب او نبود درون گودال آتش یک و نیم متری سقوط کرد. در تلاش برای نجات او، پدربزرگش فوراً درون گودال پرید و با اینکه پاهایش میسوخت کودک را بیرون آورد. اما خیلی دیر شده بود. در همان زمان همسایگان کودک را با عجله به بیمارستان رساندند. لباسهای او ذوب شده و به روی پوست او چسبیده بود و دست چپ او بدترین شرایط را داشت. ۴۵ درصد از بدن کودک دچار سوختگی شده بود و در آخر، دست چپش که بسیار آسیب دیده بود باید قطع میشد.
خانواده دلشکسته شدند در حالی که والدین و پدربزرگ او، خود را برای این حادثۀ دردناک سرزنش میکردند. به نظر میرسید هیچ یک از افراد خانواده دیگر نتواند لبخند بزند چرا که پسرشان نمیتوانست بخندد یا بازی کند. تا اینکه یک تماس تلفنی از مرکز توانبخشی سوختگی بیمارستان سوم Wuhan در ماه می شرایط را تغییر داد.
Xie Weiguo متخصص شناخته شده سوختگی، به خانوادۀ Xiaohu پیشنهاد داد با بهرهمندی از مزیتهای فناوری چاپ سه بعدی، یک دست کاملاً جدید و سفارشی برای پسرشان بسازند که نه تنها به او اجازه میداد تا دوباره اشیاء را در دست بگیرد بلکه به طور چشمگیری حس اعتماد به نفس و البته لبخند را به او باز میگرداند.
در حالی که بسیاری از کودکان دارای نقص عضو، اندام مصنوعی ساخته شده با چاپ سهبعدی دریافت کردهاند و لبخند دلگرم کنندۀ آنها را میبینیم و یا دربارۀ آن میشنویم، فرآیند طراحی اندام مصنوعی برای یک قربانی سوختگی اندکی متفاوت است. بنا بر توضیحات Xie Weiguo، بیماران دارای جراحت یا قطعی عضو معمولی دارای زخمهای نسبتاً صاف هستند در نتیجه اندام مصنوعی میتواند روی آن قرار گیرد اما در قربانیان سوختگی، اغلب عضو قطع شده با جای سوختگی ناهموار و نازک پوشیده شده است. بنابراین اندام ساخته شده با چاپ سهبعدی باید به صورت ویژه با فضای بیشتر بین قطعههای اتصال دهنده طراحی شوند تا هنگام حرکت مچ دست، جای زخم خراشیده نشود.
پس از اندازهگیریهای دقیق و وارد کردن دادهها، پزشکان با کمک یک چاپگر سهبعدی رومیزی، قطعات دست جدید Xiaohu را تولید کردند. این دست که تا حدی کاربردی است به او اجازه میدهد تا اشیاء را در دست بگیرد و حتی دوچرخهسواری کند. آنها این دست را با رنگی شبیه پوست چاپ کردند تا Xiaohu بتواند تا حد امکان با کودکان هم سن خود ارتباط برقرار کند. پزشکان بیان کردند که ساخت این دست نسبت به نمونههای سنتی بسیار ارزانتر بوده و همچنین قطعات آن به آسانی قابل جایگزینی است. این دست افزون بر این، به Xiaohu کمک میکند تا حرکات تمرینی دست را برای جلوگیری از ضعیف شدن عضلات ادامه دهد.
اما افزون بر فواید واضح فیزیکی و اقتصادی دست ساخته شده با چاپ سهبعدی، ممکن است بزرگترین فایده برای این کودک در بعد درونی باشد. Hu Yiwen، معاون مدیر بخش سلامت روان بیمارستان در این باره گفت: « دست ساخته شده با چاپ سهبعدی برای این کودک بیشتر معنای روانی دارد. حتی بیشتر از توانبخشی فیزیکی». سوختگی و قطع عضو میتواند به غمی بزرگ در کودکان منجر شود چرا که آنها با بزرگتر شدن، در بین همسالان و در کل جامعه نسبت به معایب آن بیشتر آگاه میشوند. اما با این دست مصنوعی، Xiaohu این شانس را دارد تا دوباره همانند خودش احساس و رفتار کند و بتواند روانی سالمتر داشته باشد.
این تغییر روحیه برای خانوادۀ ناراحت او نیز وجود دارد. همانطور که در عکسهای دلگرمکننده میبینید پدر او Liu Tao، هنگامی که فرزند خود را در حال خندیدن و بازی مانند سایر کودکان میبیند، نمیتواند لبخند خود را پنهان کند.
اخیراً فناوری چاپ سه بعدی باعث یک رویداد جدید دیگر در تاریخ پزشکی چین شده است. یک پسر ده ساله تحت جراحی موفق پیوند کبد به کمک فناوری چاپ سه بعدی در شانگهای قرار گرفت که مادر او اهداء کننده کبد بود. هنگامی که بحث سلامت فرزندانشان باشد، کاری نیست که والدین انجام ندهند. در هر دو این موارد، فناوری چاپ سه بعدی کمک کرده است تا هردوی آنها سلامتی و امید خود را دوباره به دست آورند.
منبع: ۳ders.org