پنج سکوی برتر انجام محاسبات فیزیولوژیک – بخش دوم

OpenBCI

openBCI

پایش فعالیت مغز کار سخت و ترسناکی به نظر می‌رسد. در OpenBCI بیشتر ویژگیهای ابزارهای تخصصی و پیشرفتۀ مغزنگاری الکتریکی – Electroencephalography (EEG) در قالب یک سکوی سخت افزاری باز با ارائۀ کیفیت سیگنال مطلوب ارائه شده است. عرضۀ چنین سخت‌افزاری واقعاً جای تحسین دارد. گروه OpenBCI وارد چالش ساخت این دستگاه شدند و سرمایه‌گذاری برای این محصول را در Kickstarter با موفقیت پشت سر گذاشتند. برد آن‌ها مجموعه‌ای از یک تراشۀ پرقدرت آنالوگ TI ADS1299، یک میکروکنترلر قابل برنامه‌ریزی، کارت حافظه برای ذخیره سازی داده و یک Bluetooth کم مصرف برای انتقال داده است.
OpenBCI ویژۀ کار با سیگنالهای EEG طراحی شده است و به طور خاص هدف آن انجام پروژه های ساخت واسط میان مغز و رایانه (BCI) است. این محصول به همراه تعدادی الکترود طلایی و چسبهای رسانا عرضه می‌شود. حتی امکان سفارش دادن کلاه مخصوص نصب الکترودها نیز برای مشتریان وجود دارد. در مورد نرم‌افزار این محصول باید گفت که این گروه سعی و خطای زیادی را برای پردازش داده‌ها انجام داده و به کاربران امکانات ابتدائی نمایی تغییرات داده‌ها و استخراج ویژگیهای داده‌های ذخیره شده را می‌دهد. کاربران می‌توانند از SDK ویژۀ زبان Python نیز استفاده کنند. به زودی نسخه های مشابه برای Node.js و سکوهای متن باز برنامه نویسی نیز عرضه خواهد شد. همچنین این محصول مجموعه‌ای غنی از مستندات و آموزشها را در اختیار کاربران می‌گذارد.

OpenEEG

openEEG

اگر صحبت از سخت افزارهای خود ساز (DIY) در حوزۀ محاسبات فیزیولوژیک باشد، OpenEEG را می‌توان پدربزرگ این گروه در نظر گرفت. OpenEEG یک سال پیش از Arduino، در سال ۲۰۰۴ عرضه شد. این محصول با هدف عرضۀ یک سخت‌افزار جایگزین و ارزان‌قیمت به جای ابزارهای EEG تجاری برای استفادۀ علاقه‌مندان و ساختن ابزارهای خلاقانه معرفی شد. سخت‌افزار این محصول شامل یک برد data acquisition، الکترودهای فعال و غیرفعال، ابزارهای کالیبراسیون و ادواتی دیگر مانند یک مدولاتور برای استفاده از کارت صدای رایانه به عنوان دستگاه ضبط سیگنالهای EEG است.
منبع: opensource.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *