هنگام فکر کردن به اسکلت بیرونی پوشیدنی، معمولاً دستگاهی به ذهن میآید که به نحوی کاربر را تقویت میکند یا بر او نظارت میکند. ولی چه میشود اگر فناوری اسکلت بیرونی برای جذب انرژی از کاربر پوشندۀ آن بکار گرفته شود؟ گروهی چندرشتهای از دانشجویان دانشگاه Rice پیشنمونۀ یک ربات پوشیدنی را توسعه دادهاند که انرژی را از پوشنده جذب میکند. این پیشنمونه یک زانوبند مجهز به دینام است که روی زانو بسته میشود. با راه رفتن کاربر، خم و راست شدن زانو یک موتور را به چرخش در میآورد که یک خازن را شارژ کرده و در نتیجه یک باتری را شارژ میکند. میتوانید در فیلم زیر نحوۀ کار دستگاه را مشاهده کنید:
تولید انرژی از راه رفتن ایدۀ تازهای نیست. پیشنمونههای گوناگونی در تلاش برای جذب و ذخیرۀ انرژی داخل چکمهها وارد شده یا به زانو و ران متصل شدهاند. معمولاً این وسایل بازدهی کمی دارند و پوشیدن و راه رفتن با آنها انرژی بسیار بیشتری از انرژی مفید تولیدی آنها نیاز دارد. ولی در مورد سامانههای اسکلت بیرونی، کاربر در حال حاضر تجهیزات پیچیدهای را پوشیده است و تنها قابلیت جذب انرژی به آن افزوده خواهد شد.
داشتن یک اسکلت بیرونی که بتواند به جذب انرژی از کاربر پرداخته و آن را ذخیره کند در طرحهای آینده بسیار کاربردی خواهد بود. این کار مشابه خودروهای هیبریدی است که انرژی حاصل از ترمز را جذب کرده و برای استفاده در آینده به باتری الکتریکی منتقل میکنند. یک مثال از کاربرد این فناوری میتواند اسکلتهای بیرونی نظامی باشند که آسیب دیده و یا بر اثر استفاده طولانی مدت غیر معمول سرباز دارای توان باتری برای GPS، بیسیم یا چراغقوه نباشند. در این موارد، توانایی اسکلت بیرونی برای شارژ تجهیزات میتواند بسیار با ارزش باشد. کاربرد دیگر میتواند در اسکلتهای بیرونی مقاومتی باشد. برای مثال یک اسکلت بیرونی که برای مقابله با آتروفی عضلانی در فضا مانع حرکت فضانوردان میشود میتواند برق نیز تولید کند.
در پایان، اینکه آیا ما روزی اسکلتهای بیرونی را مشاهده خواهیم کرد که باتریها را شارژ کرده و برای دستگاههای کوچک توان تولید کنند مهم نیست. نکتۀ مهم ایسنت که افراد دائماً کاربردهای نوآورانۀ بیشتر و بیشتری برای اسکلتهای بیرونی ارائه میکنند.
منبع: exoskeletonreport.com