در سال جدید انتظار میرود با آغاز فروش عمدۀ عینک واقعیت مجازی Oculus Rift و کنترل کنندههای لمسی، دنیایی جدید به روی علاقهمندان واقعیت مجازی باز شود ولی تکامل روشهای تعامل ما با این دنیا پس از پوشیدن اولین هدست همچنان ادامه خواهد داشت. یکی از فارغ التحصیلان بخش پژوهش Oculus یک سامانۀ حسگر الکترومغناطیسی را توسعه داده است که حرکت انگشتها را ردیابی میکند. ابداعی که به کمک آن میتوانید در دنیای واقعیت مجازی پیانو بنوازید یا با رنگ روغن نقاشی کنید.
در سامانۀ Finexus مجموعهای از آهنرباهای برقی روی سرانگشتان کاربر نصب میشود و چهار مغناطیسسنج برای تشخیص حرکت آنها بکار گرفته میشود. این سامانه با الگوریتمی ویژه و یک مدار چاپی سفارشی قادر است سنجش میدان مغناطیسی را برای ردیابی حرکت انگشتان در محیطی سهبعدی بکار گیرد. آهنرباهای برقی نصب شده روی انگشتان دارای فرکانسهای عملکرد گوناگونی هستند که افزون بر آسانتر کردن شناسایی مجزای آنها، آسیبپذیری سامانه را نسبت به تداخلهای الکترومغناطیسی محیط پیرامون کمتر میکند.
یک مزیت بالقوۀ این رویکرد نسبت به دیگر فناوریهای تشخیص حرکتهای اشاره مانند Leap Motion یا Kinect شرکت مایکروسافت (که از دوربینهای مادون قرمز بهره میبرند) عدم نیاز به حفظ خط دید است. برای نمونه اگر شما برای برداشتن چیزی در محیط واقعیت مجازی دستتان را در جیب خود فرو ببرید، سامانه همچنان قادر به ردیابی انگشتان شما خواهد بود.
در حال حاضر این سامانه تنها زمانی کار میکند که فاصلۀ آهنرباها و حسگرها بیشتر از ۱۲ سانتیمتر نباشد. Keyu Chen، طراح این سامانه، امیدوار است تا در گام بعدی این فاصله را به ۲۵ سانتیمتر برساند و در نهایت روزی سامانهای را توسعه دهد که متشکل از آهنرباهای یکپارچه شده در یک دستکش و حسگرهای مخفی شده در یک مچبند یا ساعت هوشمند باشد.
فیلم زیر نحوۀ عملکرد Finexus را نمایش میدهد:
منبع: gizmag.com