صدایی که هنگام جویدن غذا میشنوید ممکن است به راهی برای نظارت بر کالری مصرفی تبدیل شود. این ایدهای است که پژوهشگران دانشگاه Buffalo در آمریکا و دانشگاه Northeastern در چین روی آن کار میکنند. آنها دستگاهی شبیه به گردنبند را میسازند که بر صدای جویدن نظارت کرده و بر اساس آن صدا کالری مواد غذایی مصرف شده را محاسبه میکند.
این دستگاه Autodietary نام دارد و کتابخانه صداهای جویدن که توسط آن بکار گرفته میشود بر اساس این فرض که جویدن هر چیزی صدایی منحصربفرد دارد توسعه داده میشود. کتابخانۀ در حال رشد از صداهای جویدن به عنوان مغز Autodietary عمل میکند.
هنگامی که شما دستگاه Autodietary را میپوشید و شروع به جویدن میکنید، یک میکروفون کوچک در گردنبند صداهای جویدن را ضبط کرده و دادهها را توسط بلوتوث به یک نرمافزار گوشی هوشمند ارسال میکند. نرمافزار دادهها را با اطلاعات موجود در کتابخانه مقایسه میکند. این اطلاعات برای تعیین آنچه میخورید و میزان کالری مصرفی بکار گرفته میشود.
دستگاه Autodietary قادر بوده است در آزمایشها، تفاوت بین سیب، هویچ، چیپس، کلوچه، بادام زمینی و گردو را با دقت ۸۵ درصد تشخیص دهد ولی واضح است که رژیم غذایی افراد به طور معمول بسیار پیچیدهتر است.
مسلماً این دستگاه راهی طولانی را تا پیش از آنکه بتواند تفاوت بین غلات شیرین شده و شیرین نشده و همچنین همبرگر تهیه شده از گوشت بدون چربی و گوشت معمولی را تشخیص دهد پیش رو دارد. پژوهشگران امیدوارند در طول زمان با بهبود گردنبند و کتابخانۀ آن به نقطهای برسند که دستگاه، دقت بالا تا درجهای مطلوب را ارائه کند.
پژوهشگران میگویند نتایج فوری این دستگاه در نهایت میتواند کمک به افراد با رژیم غذایی خاص مانند دیابتیها، افراد مبتلا به چاقی و دیگر بیماریها برای نظارت بهتری بر غذای مصرف شده و مدیریت آن باشد.
منبع: gizmag