بازگرداندن عملکرد بیماران ALS با بریس رباتیک گردن

مهندسان دانشگاه کلمبیا یک بریس گردن جدید طراحی کرده‌اند که از گردن حین حرکت طبیعی پشتیبانی می‌کند. این نخستین وسیله‌ای است که به طور چشمگیری به بیماران مبتلا به بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک یا ALS کمک می‌کند تا سر خود را نگه داشته و به طور فعال از آن حمایت کنند. پژوهشگران معتقدند که این پیشرفت می‌تواند منجر به بهبود کیفیت زندگی بیماران شود. این فناوری نه تنها می‌تواند در بهبود تماس چشمی حین مکالمه، بلکه در تسهیل استفاده از چشم به عنوان جوی استیک برای کنترل حرکات مکان‌نما بر روی صفحه نمایش رایانه کمک کننده باشد. با مجله فناوری‌های توان‌افزا و پوشیدنی همراه باشید.

بازگرداندن عملکرد بیماران ALS با بریس رباتیک گردن
منبع: آزمایشگاه ROAR دانشگاه کلمبیا

گروهی از مهندسان و متخصصان مغز و اعصاب به سرپرستی Sunil Agrawal، استاد مهندسی مکانیک و توانبخشی در دانشگاه کلمبیا این پژوهش را انجام دادند. آنها یک گردنبند راحت و پوشیدنی رباتیک طراحی کردند که هم حسگرها و هم محرک‌ها را برای تنظیم وضعیت سر، در خود جای داده و حدوداً از ۷۰٪ دامنه حرکتی فعال سر انسان پشتیبانی می‌کند. همچنین با استفاده از اندازه‌گیری همزمان حرکات با حسگرهای موجود در بریس گردن و الکترومیوگرافی (EMG) از سطح ماهیچه‌های گردن، به ابزاری جدید برای تشخیص اختلال در حرکت سر و گردن تبدیل می‌شود.

این مطالعه مقدماتی در تاریخ ۷ اوت در Annals of Clinical and Translational Neurology منتشر شد. نویسندگان شامل Haohan Zhang و Biing-Chwen در دانشگاه کلمبیا و همچنین Jinsy Andrews و Hiroshi Mitsumoto از کالج پزشکان و جراحان دانشگاه کلمبیا، گروه مغز و اعصاب و مرکز ALS بودند.

بریس گردن برای بیماران فراتر از ALS

به گفته Agrawal، که آزمایشگاه رباتیک و توانبخشی (ROAR) را هدایت می‌کند، این بریس گردن وعده استفاده بالینی برای بیماران فراتر از ALS را نشان می‌دهد. وی گفت: «همچنین این بریس برای توانبخشی افرادی که در اثر تصادفات رانندگی دچار ضعف گردن شده‌اند یا ضعف کنترل گردن به دلیل بیماری‌های عصبی همچون فلج مغزی، مفید خواهد بود».

Hiroshi Mitsumoto، استاد اعصاب و روان در الینور و مرکز Lou Gehrig ALS در دانشگاه کلمبیا خاطر نشان کرد: «بریس گردن آنها یک گام مهم برای کمک به بیماران مبتلا به ALS است. این بیماری ویرانگر و به سرعت پیشرونده است». وی افزود: «ما دو داروی تأیید شده داریم، اما آنها تنها پیشرفت ​​بیماری را کند می‌کنند. اگرچه در حال حاضر نمی‌توانیم بیماری را درمان کنیم، می‌توانیم با تسکین علائم به کمک این بریس گردن رباتیک، کیفیت زندگی بیمار را بهبود بخشیم».

کار با بیماران ALS

ALS، معمولاً به عنوان بیماری Lou Gehrig شناخته می‌شود، یک بیماری عصبی است که با از دست دادن تدریجی عملکرد عضلات نمایان می‌شود و منجر به فلج اندام و نارسایی تنفسی می‌شود. افتادن سر به دلیل کاهش قدرت عضلات گردن، یکی از مشخصه‌های این بیماری است.

بیماران در طول دوره بیماری خود، که می‌تواند از چند ماه تا بیش از ۱۰ سال باشد، به طور کامل تحرک سر را از دست می‌دهند، به یک وضعیت چانه در قفسه سینه می‌روند که موجب اختلال در گفتار، تنفس و بلع می‌شود. بریس‌های گردن استاتیک فعلی با پیشرفت بیماری به طور فزاینده‌ای ناراحت کننده و ناکارآمد می‌شوند.

گروه برای آزمایش این دستگاه رباتیک جدید،۱۱ بیمار مبتلا به ALS را به همراه ۱۰ فرد سالم و همسن بکار گرفت. در این پژوهش از شرکت کنندگان خواسته شد حرکات ناحیه سر و گردن را انجام دهند که شامل خم کردن و باز کردن، خم شدن جانبی و چرخش محوری گردن است.

این آزمایش‌ها نشان داد که بیماران مبتلا به ALS، حتی در همان مراحل اولیه بیماری، از یک استراتژی متفاوت، در هماهنگی سر و گردن در مقایسه با افراد سالم استفاده می‌کنند. اندازه گیری‌های جمع‌آوری شده توسط این دستگاه می‌تواند برای ارزیابی بهتر افت سر و پیشرفت بیماری ALS از نظر بالینی مورد استفاده قرار گیرد.

Agrawal گفت: «در مرحله بعدی پژوهش‌ها، ما مشخص خواهیم کرد که چگونه کمک‌های فعال بریس گردن روی افراد مبتلا به افتادگی شدید سر برای انجام فعالیت‌های زندگی روزمره تأثیر می‌گذارد». برای نمونه، آنها می‌توانند از چشمان خود به عنوان جوی استیک برای حرکت دادن گردن و سر استفاده کنند.


بیشتر بخوانیم:

>>ایمپلنت مغزی به برقراری ارتباط بیماران ALS کمک می‌کند


منبع: therobotreport.com

«استفاده و بازنشر مطالب تنها با ذکر لینک منبع و نام (مجله فناوریهای توان افزا و پوشیدنی) مجاز است.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *