چکمۀ ارتوپدی به صورت برخط اطلاعات پاهای شکسته را جمع آوری می‌کند

smartboot

چکمۀ SmartBoot چکمه ای هوشمند با حسگرهای داخلی است که به پزشکان امکان می‌دهد وضعیت بازتوانی پاهای بیماران را پایش کنند.

تحمل درد ناشی از رگ به رگ شدن قوزک پا یا شکستن پا به اندازۀ کافی سخت است. مسألۀ دشوار دیگر آن است که بیمار مطمئن شود یک روند صحیح بازتوانی را طی می‌کند. اما چگونه می‌توان از این مسأله مطمئن شد؟ گروهی از دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه Delaware یک چکمۀ ارتوپدی به نام SmartBoot طراحی کرده‌اند که دارای حسگرهای داخلی است و به پزشک امکان می‌دهد تا بتواند روند بازتوانی بیمار را به طور دقیق پایش کند.

این پروژه توسط دکتر Jill Higginson، دانشیار مهندسی مکانیک مؤسسۀ توانبخشی Delaware و Brian Knar پژوهشگر حمایت شده است. بنا بر خبر وب سایت این دانشگاه این وسیله در کنفرانس تابستانی Biomechanics, Bioengineering and Biotransport در سال ۲۰۱۵ موفق به کسب مقام سوم شده است.
اما انگیزۀ ساختن SmartBoot چه بوده و میزان اثر بخشی آن بر روی بیماران به چه میزان است؟ استراحت اجباری و تحمل وزن مشخص دو مورد مهم در مرحلۀ بازتوانی پاهای آسیب دیده هستند. پرسشی که این دانشجویان مقطع کارشناسی از خود پرسیدند آن بود که «پای آسیب دیده دقیقاً چه مقدار وزن را باید تحمل کند؟»

دکتر Higginson می‌گوید: «بیماران معمولاً در درمانگاه داخل یک اتاق کوچک حرکات توانبخشی را آموزش می‌بینند و سپس با عصاهای کمکی و با این فرض که خود می‌توانند وزن اعمال شده روی پاهای خود را تنظیم کنند به خانه فرستاده می‌شوند.»

smartboot team

SmartBoot برای ایجاد ارتباط میان پزشک و بیمار و تصحیح این فرض ساخته شده است. این وسیله به کمک حسگرهای داخلی خود، داده‌هایی را به صورت کمّی و علمی از حرکت پای بیمار جمع آوری می‌کند و سپس آن‌ها را به صورت بازخوردی بصری به پزشک نمایش می‌دهد. این کار به پزشک امکان می‌دهد تا بتواند از راه دور بر وضعیت بیمار نظارت داشته باشد و مشخص کند که آیا بیمار به اندازۀ کافی به پای خود استراحت داده یا به اندازۀ کافی با پای آسیب دیدۀ خود کار کرده است یا خیر. این مسأله از بروز حرکتهای نادرستی که فرآیند بازتوانی را کند می‌کنند نیز جلوگیری می‌کند.

این گروه با نمونۀ اولیه‌ای که ساخت نتوانست داده‌های دقیقی جمع آوری کند. همین مسأله باعث شد تا تک تک بخشهای آن مورد تجدید نظر قرار گیرد. در پاییز ۲۰۱۴ و در پایان دورۀ کارشناسی اعضای گروه، آن‌ها توانستند با کمک دانشکدۀ علوم پزشکی طراحی جدیدی انجام دهند. هم‌اکنون SmartBoot حسگرها، سیم کشی و سوئیچ های بهتری دارد ضمن اینکه به یک باتری قابل شارژ نیز مجهز شده است.

منبع: PSFK

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *