امروزه فناوری چاپ سه بعدی در صنایع مختلفی کاربرد یافته است اما شاید مهمترین کاربرد آن را بتوان در صنایع پزشکی یافت. نتیجۀ یک بررسی نشان میدهد که سالانه حدود ۱۲۰ هزار کودک با نقصهای فیزیکی متولد میشوند. همچنین به خاطر بی توجهی ما حوادث بسیاری رخ میدهد و عدۀ زیادی دستها، پاها و یا حتی جان خود را از دست می دهند. اگرچه نمیتوان برای افرادی که مردهاند کاری انجام داد، اما میتوان به کمک فناوریهای جدید، به ویژه چاپ سه بعدی، برای کسانی که اندامهای خود را از دست دادهاند یا از زمان تولد دچار نقص عضو بودهاند اندام جدید ساخت.
اما اگر بخواهیم واقعبین باشیم فناوری چاپ سه بعدی هنوز توسعه چندانی نیافته است و بسیاری هنوز اینگونه اندامها را، شاید به خاطر عدم آشنایی یا دانش ناکافی، بر نمی گزینند. اما این وضعیت به کمک رشد روز افزون علاقهمندان به چاپ سه بعدی و با تلاشهای پزشکان، پژوهشگران و فعالیتهای داوطلبانۀ بنیادهایی مانند e-NABLE در حال تغییر است.
در این راستا یک شرکت کلمبیایی به نام Cocreat 3D اقدام به عرضۀ بازوهای مصنوعی با طراحیهای شیک و بسیار زیبا نموده است. بسیاری از معلولان علاقهای به نشان دادن دست مصنوعی خود در میان جمع ندارند و عدهای هم به خاطر قیمت بالای این اندامها همچنان با یک دست یا یک پا به زندگی ادامه میدهند. اما به لطف فناوری چاپ سه بعدی و اکنون با تلاشهای شرکتهایی مانند Cocreat3D امکان ساخت دستهایی مناسب، ارزان و زیبا فراهم شده است.
یکی از مسئولان این شرکت میگوید: «ما مجموعهای از اندامهای مصنوعی قابل چاپ با فناوری سه بعدی را که برای افراد قطع عضو بالا تنه طراحی شده است ارائه میکنیم. هدف ما آن است که معلولان دیگر دستهای مصنوعی خود را از جمع پنهان نکنند بلکه خیلی راحت آنها را به جمع نشان دهند.»
این شرکت تنها به تولید دستهای زیبا نمیاندیشد بلکه به نیاز مصرف کنندگان و راحتی آنها نیز توجه دارد. این شرکت مانند بنیاد e-NABLE برای اطمینان از سازگاری اندام مصنوعی با کاربر، نخست عملیات اسکن و مدل سازی سه بعدی را انجام میدهند. همچنین این شرکت امکان انتخاب مواد، رنگ و حتی طراحی دلخواه مصرف کنندگان را در اختیار آنان می گذارد.
امیدواریم این شرکت بتواند فناوری اندامهای چاپ سه بعدی را به سطح جدیدی برساند.
منبع: ۳D printers Online Store