عینک گوگل با وجود رونمایی پر سر و صدا در سال ۲۰۱۲ هیچگاه نتوانست نظر مصرفکنندگان را جلب کند و گوگل فروش این دستگاه را در ژانویۀ ۲۰۱۵ متوقف کرد.
حال گروهی از پزشکان دانشگاه علوم پزشکی ماساچوست کاربردی جالب را برای این دستگاه یافتهاند. آنها از این عینک برای اجرای مشاورۀ پزشکی اورژانسی استفاده میکنند. مشخص شده است که عینک گوگل متخصصانی که در کنار بیمار حاضر نیستند را قادر میسازد به صورت لحظهای و با دقت و اطمینان بیماران را مشاهده کرده و مشکل آنها را تشخیص دهند.
بیمارستانها پیشتر سعی کرده بودند از این عینک استفاده کنند. برخی تلاش کردند دادههای پزشکی را در میدان دید پزشکان قرار دهند ولی پزشکان متوجه شدند صفحۀ نمایش این عینک برای بررسی جداول و نمودارها کوچک است.
پیتر چای، کاویتا بابو و ادوارد بویر، سمشناسان پزشکی و پزشکان طب اورژانسی در دانشگاه علوم پزشکی ماساچوست (UMMS) این فرضیه را مطرح کردند که شاید استفاده از عینک گوگل برای ارسال دادهها به جای دریافت دادهها مفیدتر باشد. چای میگوید:
«به عنوان یک پزشک اورژانس شما بسیار درگیر هستید و در پایان باید همراه با همکاران خود به سرعت تصمیم بگیرید. در بیشتر مواقع شما از طریق تلفن با متخصص صحبت میکنید و او تنها توصیفهای کلامی را میشنود. هرکسی میخواهد در آنجا باشد و از نزدیک بیمار را ببیند.»
پزشکی از راه دور در حال کسب محبوبیت در حوزۀ بهداشت و درمان است ولی هنوز این روش شامل یک رایانه و دوربینی است که روی پایهای حجیم نصب شده و از اتاق معاینهای به اتاق دیگر برده میشود. از طرف دیگر یک دستگاه سادۀ قرار گیرندۀ روی سر با یک دوربین و قابلیت ارتباطی، کمتر دست و پاگیر بوده و تصاویری زنده و دست اول را برای متخصصان در هر مکانی میفرستد.
پیش از این، دکتر چای امکانپذیری بکارگیری عینک گوگل برای مشاورۀ پوستی را در بخش اروژانس بیمارستان Rhode Island نشان داده است. سال گذشته، گروه دانشکدۀ علوم پزشکی ماساچوست بکارگیری عینک گوگل در طول مشاورۀ سمشناسی را با موفقیت آزمایش کردند. یک رزیدنت پزشکی اورژانس هنگام ارزیابی بالینی بیمار عینک گوگل را پوشیده بود و فیلمی زنده را برای متخصصان ارسال میکرد تا او را در تشخیص یاری کنند. مشاوران سمشناسی در ۸۹ درصد موارد تجربۀ بکارگیری این دستگاه را موفق ارزیابی کردند و شش بیمار به درستی پادزهری را دریافت کردند که در صورت عدم استفاده از عینک گوگل این اتفاق نمیافتاد.
برای حفاظت از اطلاعات بیمار در هر مطالعه، تمام نرمافزارهای گوگل موجود روی عینک پاک شده و دستگاه توسط شرکت Pristine EyeSight با قانون HIPAA که دسترسی به دادههای پزشکی شخصی بیماران را محدود میکند سازگار شده است.
در همین زمینه بخوانید:
>> کمک عینک هوشمند به مبتلایان به اختلال بینایی برای بکارگیری گوشیهای هوشمند
>> نخستین پخش آنلاین عمومی جراحی سرطان با هدستهای واقعیت مجازی
>> ساخت چشمی مصنوعی که میتواند سامانۀ بینایی را کاملاً دور بزند
منبع: spectrum.ieee.org