ساخت پروتز رباتیک با بازیافت وسایل الکترونیکی

مخترعین اهل کنیا، David Gathu و Moses Kiuna، با استفاده از مواد دورریز الکترونیکی یک پروتز بیورباتیک بازو ساخته‌اند. در ادامه این مقاله ازمجله فناوری‌های توان افزا و پوشیدنی اطلاعات بیشتری در این مورد ارائه می‌شود.

kenian innovators David Gathu و Moses Kiuna

Moses Kiuna‌ بیست و نه ساله و David Gathu سی ساله نخستین پروتز بازوی رباتیک خود را در سال ۲۰۱۲ ساختند. یک حادثه صنعتی که سبب شد همسایه‌ آنان دست خود را از دست دهد انگیزه بخش آنان برای این کار بود. اما آخرین اختراع آنان نسبت به دستگاه‌های قبلی پیشرفت چشمگیری داشته است.

این دستگاه از یک سرپوش بی‌سیم برای دریافت سیگنال‌های مغزی و تبدیل آنان به جریان الکتریکی استفاده می‌کند. این جریان به یک مبدل فرستاده می‌شود تا با ارسال به بازو دست به حرکت درآید.

یادگیری خودجوش برای ساخت پروتز رباتیک

این دو مخترع جوان پس از مشاهده مشکلاتی که همسایه‌ ایشان داشت، و با توجه به هزینه بالای پروتزهای وارداتی در کنیا، تصمیم به ساخت یک پروتز دست گرفتند. آنان جست و جوی خود را از میان ماشین‌های دورریخته شده و قابل بازیافت آغاز کردند.

kenian innovators David Gathu و Moses Kiuna

آنان از سنین نوجوانی به ساخت اختراعات مختلف با دستگاه‌های قابل بازیافت مشغول بودند. با توجه به اینکه مدارس برای ارضای کنجکاوی آنان برنامه‌ای نداشت، به جای دنباله روی از سیستم آموزشی متداول آنان به صورت خودآموز به یادگیری مشغول شدند.

پروتز رباتیک دست

اینک دیوار یک اتاقک فلزی در حیاط منزل مادربزرگ آنان پر از پوسترهای علمی است. همچنین قفسه‌ها به کتب مختلف اختصاص دارد. آنان کتب فیزیولوژی عصبی را مطالعه می‌کردند. سپس در جلساتی با پزشکان توضیح این مفاهیم را از ایشان می‌خواستند. به این شکل آنان توانستند نخستین پروتز خود را بسازند.

kenian innovators David Gathu و Moses Kiuna om schools

با همه‌گیری COVID-19a این دو مخترع دستگاهی برای ضدعفونی اوراق بانکی با اشعه فروسرخ ساختند. در کارنامه کاری آنان دستگاهی برای تولید انرژی سبز از اکسیژن نیز ثبت شده است.

با توجه به اینکه سیستم آموزش کنیا برای تقویت حس خلاقیت کودکان کاآمد نیست، Gathu و Kinua در جلساتی در مدارس به کودکان درس می‌دهند. در حال حاضر در مدارس چیزی در مورد اختراع آموزش داده نمی‌شود اما اختراعات برای آینده این کشور ضروری هستند.

یکی دیگر از چالش‌های مخترعین در آفریقای شرقی تامین بودجه است. انبوه طرح‌های خاک خورده روی میز Gathu و Kinua خود گویایی این حقیقت است. با این وجود آنان امیدوارند که پروتز دستشان به تجارتی سودآور تبدیل شود.


با ۱۱ اسکلت بیرونی پزشکی مورد تأیید سازمان غذا و دارو آشنا شوید
جذب سرمایه توسط شرکت نوپای Cosmos Bionics


برای کسب اطلاعات بیشتر به این لینک مراجعه نمایید.

«استفاده و بازنشر مطالب تنها با ذکر لینک منبع و نام (مجله فناوریهای توان افزا و پوشیدنی) مجاز است»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *