بنا به گزارش انجمن دیابت آمریکا، سالانه ابتلای تقریباً ۱٫۴ میلیون نفر آمریکایی به دیابت تشخیص داده میشود. بخش قابل توجهی از این تعداد را مواردی با دیابت نوع یک تشکیل میدهد. دیابت نوع یک (که در آن لوزالمعده دیگر انسولین تولید نمیکند) بیشتر در کودکان تشخیص داده میشود و اندرو کالابرس که در مقطع سوم دبستان تحصیل میکند یکی از این کودکان است. از زمانی که ابتلای اندرو به دیابت نوع یک تشخیص داده شد پدر و مادر او حاضر بودهاند هرکاری انجام دهند تا از سختی جنگ او با دیابت کاسته شود. مادر او یک گروه حمایت اجتماعی برای ارتباط با دیگر افراد و خانوادههایی که در حال مبارزه با این بیماری هستند راهاندازی کرده است. پدر او جیسون نیز که یک مهندس نرمافزار حرفهای است برای اندرو یک لوزالمعدۀ رباتیک ساخته است که به او کمک میکند میزان انسولین خود را تنظیم کند.
جیسون کالابرس این لوزالمعدۀ مصنوعی برای پسرش را با استفاده از یک پروژۀ متنباز به نام سامانۀ لوزالمعدۀ مصنوعی باز (Open APS) توسعه داده است. این پروژۀ متنباز توسط دیانا لوئیس که به دیابت نوع یک مبتلاء است برای کمک به افرادی که به دنبال راهی برای مقابله با این بیماری هستند طراحی شده است. جیسون با دنبال کردن دستورالعملها و صرف تقریباً دو ماه یک پمپ انسولین قدیمی را تغییر داد تا به صورت خودکار طی شب و روز انسولین مورد نیاز اندرو را با توجه به سطح قند خونش فراهم کند. (دوز مورد نیاز برای هر وعده به صورت دستی تزریق میشود).
جیسون یک پمپ انسولین قدیمی را با یک سامانۀ نظارت بر گلوکز پیوسته، یک مادربورد رایانه و یک بستۀ باتری ادغام کرده است. سامانۀ نظارت بر گلوکز، دادههای مرتبط با سطح قند خون را برای پمپ فراهم میکند که انسولین را با توجه به نیاز بدن اندرو به طور خودکار تزریق میکند.
این لوزالمعدۀ مصنوعی توسعه داده شده به دست جیسون دستگاهی در ابعاد یک هدفون است و توسط پزشک اندرو تأیید شده است. اندرو این لوزالمعدۀ مصنوعی را در کوله پشتی خود به مدرسه میبرد.
جیسون کالابرس تنها فردی نیست که لوزالمعدۀ مصنوعی دستساز ساخته است. بنابر گزارش تا کنون ۵۰ نفر از فناوری APS و لوزالمعدۀ رباتیک استفاده میکنند. هنوز چنین دستگاهی به صورت تجاری در بازار موجود نیست به همین دلیل مبتلایان به دیابت نوع یک یا باید خود نسبت به ساخت آن اقدام کنند و یا از افرادی با دانش برنامهنویسی بخواهند این دستگاه را برای آنها بسازند.
کارشناسان معتقدند بکارگیری لوزالمعدۀ خودانجام (DIY) میتواند مخاطرهآمیز باشد، جیسون نیز با این حرف موافق است ولی اذعان میکند که این روش هنوز گزینهای مناسب برای کمک به مبتلایان به دیابت نوع یک است.
منبع: damngeeky