ردیابی علائم پارکینسون با MyoExo

با توجه به کمبود اطلاعات در مورد نحوه گسترش پارکینسون و تغییرات ماهیچه‌ها، یافتن درمان برای این بیماری مشکل است. گروهی در موسسه Wyss و SEAS در تلاش هستند خلا موجود در اطلاعات را پر کنند. روش آنان استفاده از حسگرهایی است که به شکل ماهیچه‌ها حساس است. در ادامه این مقاله از مجله فناوری‌های توان افزا و پوشیدنی به معرفی پوشیدنی MyoExo برای مطالعه پارکینسون خواهیم پرداخت.

پارکینسون یک بیماری عصبی پیشرونده است که نورون‌های تولید کننده دوپامین مغز را تحت تاثیر قرار می‌دهد. پارکینسون قدرت حرکتی فرد را به اشکال مختلف به چالش می‌کشد. لرزش عضلانی، خشکی اعضا و سختی در راه رفتن از جمله مشکلات ایجاد شده با پارکینسون است.

ردیابی علائم پارکینسون با MyoExo

در حال حاضر درمانی برای پارکینسون وجود ندارد و کمبود اطلاعات در مورد پیشروی بیماری یافتن راه درمان را مشکل می‌کند.

این فناوری در سه بخش اهمیت دارد: صنعت داروسازی، درمانی و برای پزشکان. شرکت‌های داروسازی با اطلاعات این سامانه می‌توانند اثربخشی داروهای خود را بررسی کنند. در بخش درمانی متخصصان می‌توانند بهترین درمان را برای هر بیمار بیابند. بیماران نیز برای ردگیری پیشرفت خود و وضعیت درمان از این دستگاه سود خواهند برد. چه درمان داروی و چه درمان توانبخشی.

MyoExo یک پوشیدنی برای ردیابی پارکینسون

MyoExo یک طرح پژوهش محور است. این طرح با کمک فناوری توسعه یافته در دانشکده مهندسی John A. Paulson  یا (SEAS) و موسسه Wyss تعریف شده است. این پژوهش قصد دارد کمبود اطلاعات در این زمینه را جبران کند. MyoExo یک پوشیدنی است که پیگیری وضعیت بیمار در خانه و از راه دور توسعه می‌یابد. این پوشیدنی برای تشخیص زودهنگام و کمک به بهبود شرایط پارکینسون به کار می‌رود.

به گفته یکی از پژوهشگران مهندسی مکانیکی و علوم مواد در SEAS و Wyss، با نام Oluwaseun Araromi، دانش بیماری پارکینسون در دهه‌های اخیر پرشی نداشته است.

تشخیص تغییر در شکل ماهیچه ها با MyoExo

پوشیدنی MyoExo از یک سری حسگر ساخته شده است که هر یک به تنهایی قابلیت شناسایی تغییرات کوچک در کشش ماهیچه‌ها را دارد. این حسگرها در درون MyoExo داده‌های لازم برای ردگیری چیزی را فراهم می‌کند که Araromi  فیزیولوژیکی ماهیچه محور می‌خواند.

فناوری فعال در این پوشیدنی در واقع تغییرات در شکل هر چیزی را تشخیص می‌دهد. در مورد پارکینسون این مساله مهم است چون بیماری در مراحل پیشرفته خود را به شکل یک ناهنجاری حرکتی نمایان می‌کند.

آشنایی با سازندگان MyoExo

MyoExo از پژوهش‌های آزمایشگاه Biodesign متعلق به Conor Walsh حاصل شده است. استاد مهندسی علوم تجربی، Paul A. Maeder، از آزمایشگاه میکرورباتیک Rob Wood و استاد مهندسی علوم تجربی در SEAS با نام Charles River در این پژوهش‌ها همکاری داشتند. Araromi به همراه Wood و Walsh مقاله این پوشیدنی را نوامبر ۲۰۲۰ به چاپ رسانیدند. در همین زمان گروه بر کاربردهای پزشکی این پوشیدنی تمرکز کردند.

برخی بیماران با ردگیری پیشرفت خود بسیار انگیزه می‌گیرند. برای آن‌ها خیلی مهم است که بدانند در هفته گذشته با انجام تمرینات مداوم واقعا عملکرد خوبی داشته‌اند، یا اینکه علائم آن‌ها نسبت به قبل پنج درصد کاهش داشته است. توسعه دهندگان امیدوارند که افراد با این اطلاعات پایبندی بیشتری به درمان داشته باشند.

ردیابی علائم پارکینسون با MyoExo
فناوری حسگرهای به کار رفته در MyoExo

Oluwaseun Araromi  کیست؟

Araromi به عنوان پژوهشگر پسادکتری در سال ۲۰۱۶ وارد موسسه Wyss و SEAS شد. وی مقطع دکتری را در بخش مهندسی مکانیک دانشگاه Bristol در انگلستان گذرانید وپس از کامل کردن دوره پسادکتری در موسسه پلی‌تکنیک فدرال لوزان وارد Wyss شد.

علایق وی به حسگرها و فناوری مربوطه به آن کاملا در راستای پژوهش‌های آزمایشگاه میکرورباتیک و طراحی زیستی بود. پژوهش‌های نخست وی در توسعه اسکلت بیرونی و راه رفتن با آن در این طرح کمک کننده بوده است.

به گفته Walsh پیشزمینه قوی Araromi در مواد و فیزیک بسیار تاثیربرانگیز بود. وی مراحل ساخت حسگرهای نوین از مواد نرم را درک می‌کرد. بنابراین حضور وی برای پیشرفت این طرح و تجاری سازی آن بسیار مهم بوده است.

این فناوری در حال حاضر در مرحله آزمایش انسانی است. گروه درپی کمی‌سازی تفاوت حرکات ماهیچه‌های یک فرد سالم و فرد مبتلا به پارکینسون هستند. پس از این تشخیص پاسخ بدن فرد به درمان یا تشخیص مرحله بیماری فرد ممکن خواهد بود.


Ottobock Shoulder V2 اسکلت بیرونی منفعل شانه
شرکت ژاپنی ATOUN تعطیل میشود
۶ وبینار شگفت انگیز اسکلت بیرونی در یوتیوب


منبع: robohub

«استفاده و بازنشر مطالب تنها با ذکر لینک منبع و نام (مجله فناوریهای توان افزا و پوشیدنی) مجاز است.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *