پیش از آنکه بتوان درمان بیماریهایی همچون آلزایمر را یافت، نیاز است تا دانشمندان به درک بهتری از شیوۀ ارتباط نورونها با یکدیگر در مغز برسند. پژوهشگران دانشگاه میشیگان، به تازگی با توسعۀ آنچه «کوچکترین کاوشگرهای LED کاشته شده در مغز زنده» نامیدهاند گامی در راستای این هدف برداشتهاند.
در زمینۀ اپتوژنتیک، فیبرهای نوری کاشته شده، سلولهای مغز را با قرار دادن آنها در معرض پالسهای نور تحریک میکنند، در حالی که یک دستگاه دیگر چگونگی واکنش آنها را ضبط میکند. بنابرگفتۀ دانشمندان دانشگاه میشیگان این روش نمیتوانست نحوۀ ارتباط نرونها با یکدیگر را ضبط کند اما گفته شده کاوشگرهای جدید قادر به انجام این کار هستند.
هر کاوشگر کمتر از یک دهم میلیمتر پهنا داشته و شامل ۱۲ عدد LED کوچکتر از یک سلول همراه با ۳۲ الکترود است. هر LED میتواند یک نرون منفرد را فعال کند. هنگامی که این کار انجام شد، الکترونها میتوانند واکنش نرونهای دیگر در شبکۀ پیرامونی را کشف کنند.
در حال حاضر این فناوری در دانشگاه نیویورک در پژوهشی دربارۀ چگونگی تشکیل حافظه در حیوانات، روی موشها آزمایش شده است. Fan Wu پژوهشگر پسادکتری دانشگاه میشیگان میگوید:
«اکنون میتوانیم بفهمیم چگونه گروهی از سلولهای نزدیک و دورتر به فعال شدن یک سلول منفرد پاسخ میدهند. این کمک میکند تا شیوۀ ارتباط این سلولها با یکدیگر را بهتر درک کنیم».
چندی پیش مقالهای دربارۀ این کاوشگرها در مجلۀ Neuron چاپ شده است. پیش از این دانشمندان دانشگاههای Illinois و Washington نیز کاوشگرهای LED فعالکنندۀ نرون خود را توسعه دادهاند اما این کاوشگرها شامل الکترودی برای اندازهگیری پاسخها نبودند.
منبع: gizmag.com