همراه باش تا هم راه شوند!

تجهیز کلینیک دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران

به ربات پوشیدنی «اِکسوپد» (برای راه رفتن دوباره بیماران فلج پا!)

 

درباره کمپین

این کمپین، همراهی در تجهیز کلینیک دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی و درمانی ایران، به ربات پوشیدنی توانبخشی «اکسوپد» است که بیماران فلج پا را قادر به راه رفتن دوباره می کند!

همراه باش تا هم راه شوند!

ربات توانبخشی، ویژه راه رفتن افراد دچار کم‌توانی و ناتوانی در استفاده از اندام‌های پایین تنه است. این ربات به کاربر در راه رفتن، نشستن و برخاستن کمک می‌کند و می‌تواند به عنوان جایگزین ویلچر استفاده شود.

همراه باش تا هم راه شوند!

سالانه صدها نفر از افراد دارای معلولیت کشور از خدمات کلینیک دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه ایران، استفاده می‌کنند. با حضور اکسوپد در این کلینیک، مراجعین بار دیگر می‌توانند راه رفتن را به یاد آورند و تجربه کنند.

همراه باش تا هم راه شوند!

در این کمپین قرار است نسخه درمانگاهی جهت نصب و قرارگیری در دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران تهیه شود تا در اختیار این کلینیک جهت توانبخشی مراجعان دارای معلولیت این درمانگاه گذاشته شود. این دستگاه در مرکز تحقیقات توانبخشی دانشکده مورد استفاده قرارمی گیرد.

همراه باش تا هم راه شوند!

درباره دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران

دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران، با سابقه‌ترین دانشکده توانبخشی در ایران و دانشکده‌ای با اعتبار بین المللی می باشد که با دارا بودن هشت گروه آموزشی به عنوان قطب توانبخشی کشور ایران مطرح است. رشته‌های این دانشکده عبارتند از: فیزیوتراپی، کاردرمانی، اعضای مصنوعی و وسایل کمکی، شنوایی شناسی، بینایی سنجی، گفتار درمانی، مدیریت توانبخشی و علوم پایه. آموزش در اکثر این رشته‌ها در هر سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا صورت می پذیرد. در این دانشکده علاوه بر آموزش، انجام پژوهش و تولید علم، کلینیک‌های فعال پاسخگوی نیاز توانبخشی جامعه در زمینه رشته‌های دانشکده می باشند. برای اطلاعات بیشتر می توانید به صفحه اینترنتی این دانشکده در سایت دانشگاه ایران مراجعه نمایید.

درباره « اکسوپد»

ربات پوشیدنی توانبخشیاکسوپد «Exoped Robotic Exoskeleton» یک ربات توانبخشی ویژه راه رفتن افراد دچار کم‌توانی و ناتوانی در استفاده از اندام‌های پایین تنه است. این ربات به کاربر در راه رفتن، نشستن و برخاستن کمک می‌کند و می‌تواند به عنوان جایگزین ویلچر استفاده شود. با «اکسوپد» بیمارانی که دیگر قادر به راه رفتن نبودند، می‌توانند دوباره راه بروند!

همراه باش تا هم راه شوند!

این ربات پوشیدنی توانبخشی توسط شرکت ایرانی دانش بنیان «پداسیس» متشکل از اعضای هیئت علمی، پژوهشگران و مهندسانی با سابقۀ عملی در حوزه سیستم‌های رباتیک کمک حرکتی و توانبخشی (مورد استفادۀ بیماران، سالمندان و افراد کم‌توان) ساخته شده است.

مزایای استفاده از اکسوپد برای افراد دارای معلولیت

بازگرداندن توانایی راه رفتن به افراد کم‌توان و ناتوان پایین تنه بیش از هر چیز بر روحیه، اعتماد به نفس و امید آنان به زندگی اثر قابل توجهی دارد. افزون بر این امکان ایستادن، نشستن و راه رفتن کاربران به آنان استقلال بیشتری در زندگی می‌دهد. همچنین تحرک بیشتر موجب بهبود وضعیت فیزیکی از جمله بهبود گردش خون، تنظیم فشار خون، بهبود تنفس، جلوگیری از مشکلات گوارشی و کلیوی، زخم بستر، دردهای مزمن و تضعیف ماهیچه‌ها می‌شود. از اکسوپد می‌توان برای توانبخشی افرادی که دچار اختلال در الگوی راه رفتن هستند استفاده کرد.

همراه باش تا هم راه شوند!

چه کسانی می‌توانند از اکسوپد استفاده کنند؟

افرادی که دچار فلج پایین تنه (paraplegia) هستند و همچنین افراد دچار ضعف عضلانی و یا اختلال حرکتی در ناحیه پایین تنه می‌توانند از ربات اسکلت بیرونی اکسوپد استفاده کنند. برای استفاده از دستگاه لازم است کاربر توانایی کافی در کنترل بدن خود به کمک دست‌هایش را داشته باشد.

همراه باش تا هم راه شوند!

هزینه‌های کمپین

در این کمپین قرار است نسخه درمانگاهی «اکسوپد» جهت تجهیز کلینیک تهیه شود که قیمت آن (با احتساب ارزش افزوده) ۱۰۳,۵۵۰,۰۰۰  تومان است، از آنجا که «اکسوپد» یک محصول دانش بنیان ایرانی است ، معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری در خرید آن به خریداران کمک می کند و بخشی از هزینه آن را تقبل می کند، درمورد این دستگاه با تقبل ۳۵%  از هزینه توسط معاونت،   باقی مانده معادل ۶۷,۳۷۰,۵۰۰ تومان است که با احتساب هزینه نصب و آموزش آن، هدف مالی کمپین ۷۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان قرار داده شده است.

درباره پداسیس

شرکت پداسیس(دانش بنیان) در حوزۀ طراحی و ساخت سیستم‌های رباتیک کمک حرکتی و/یا توانبخشی، مورد استفاده بیماران پاراپلژیک، سالمندان و افراد کم‌توان فعالیت می‌کند. این شرکت توسط پژوهشگران دانشکده برق دانشگاه تربیت مدرس و دانشکده مکانیک دانشگاه صنعتی شریف تشکیل شده است و در سال ۹۴ گروه به عنوان یک هسته فناور در مرکز رشد دانشگاه صنعتی شریف پذیرفته شد و تا کنون در همین مرکز مستقر است.

همراه باش تا هم راه شوند!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *