فناوری های پوشیدنی و تاثیر آن بر توانبخشی بیماران سکته مغزی

به طور تقریبی ۱۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان از اختلالات حرکتی رنج می‌برند. سکته‌ی مغزی یکی از دلایل اصلی ناتوانی حرکتی به شمار می‌آید که سالانه ۱۷ میلیون نفر را در سراسر جهان درگیر می‌کند. فناوری‌های پوشیدنی همچون دستبندهای هوشمند و دستگاه‌های نظارت بر گلوکز خون، در حوزه‌ی مراقبت‌های پزشکی و سلامت شناخته شده هستند. یکی از کاربردهای مهم فناوری پوشیدنی در پزشکی، حوزه‌ی توانبخشی است. در این مقاله با تعدادی از فناوری‌های پوشیدنی که در توانبخشی بیماران ناتوان حرکتی کاربرد دارند آشنا می‌شویم. با مجله‌ی فناوری‌های توان‌افزا و پوشیدنی همراه باشید.

بیماران بسیاری به خصوص پس از عمل‌های جراحی، به توانبخشی نیاز دارند. فناوری به کمک بیماران و متخصصان و پرستاران می‌آید تا فرآیند توانبخشی به خوبی اجرا شود.

لباس توانبخشی سکته مغزی Connextyle

Connextyle یک لباس توانبخشی سکته‌ی مغزی است. این لباس توانبخشی با هدف اندازه‌گیری فعالیت‌های عضلات بدن طراحی شده است. Jessica Smarsch طراح لباس توانبخشی Connextyle از فناوری جدیدی به نام TexPCB استفاده کرده است. در فناوری TexPCB از بافتی با پوشش نقره میان مواد ترموپلاستیک بهره برده شده است. هدف به‌کارگیری این فناوری، ساخت الکترود خشک برای اندازه‌گیری فعالیت عضلات است.

ترموپلاستیک (Thermoplastic) یا گرمانرم به پلیمرهایی گفته می‌شود که با افزایش دما بدون تغییر شیمیایی ذوب می‌شوند. این پلیمرها را می‌توان به دفعات ذوب و دوباره جامد کرد. گفتنی است که فناوری TexPCB از یک روش باستانی ژاپنی به نام کینتسوگی (Kintsugi) برای بند زدن ظروف سفالی و کوزه با طلا الهام گرفته شده است. کینتسوگی، با معنای لغوی اتصال با طلا، هنری ژاپنی است که در آن، قطعات شکسته سفال و کوزه را با ماده‌ای شامل پودر طلا به هم چسبانده و تعمیر می‌کنند.

الکترودهای لباس Connextyle، اطلاعات فعالیت عضلات را جمع‌آوری می‌کند و به پردازشگر تعبیه شده در لباس می‌فرستد. یک برنامه‌ی کاربردی نیز برای بیماران طراحی شده است تا بتوانند فرآیند توانبخشی و روند بهبودی خود را ردیابی و نظارت کنند.

برنامه کاربردی FeetMe Evaluation

شرکت پزشکی FeetMe واقع در شهر پاریس، فناوری نوآورانه‌ای توسعه داده است. در این فناوری با بهره‌گیری از مجموعه‌ی حسگرهای فشار و حسگرهای حرکتی و الگوریتم‌های یادگیری، داده‌های حرکتی جمع‌آوری می‌شود. داده‌های حرکتی شامل اطلاعات حرکتی و وضعیت قرارگیری بدن است. داده‌ها به صورت لحظه‌ای به برنامه‌ی کاربردی FeetMe Evaluation ارسال می‌شود. افزون بر داده‌های حرکتی و وضعیت بدن، برنامه‌های توانبخشی پیشنهاد می‌دهد.

اسکلت بیرونی نرم ReStore

لباس توانبخشی ReStore ساخت شرکت Rewalk Robotics برای درمان بیماران سکته‌ی مغزی توسعه یافته است. Rewalk به عنوان تولیدکننده‌ی اسکلت‌های بیرونی رباتیک برای افراد با ناتوانی حرکتی پایین‌تنه شناخته می‌شود. محصول ReStore شامل کمربند سبک و بندهای مکانیکی است. این لباس همزمان با الگوی طبیعی راه رفتن کاربر به او کمک می‌کند.

فناوری پوشیدنی SynPhNe

برای نخستین بار شرکت سنگاپوری SynPhNe، توانبخشی عضلات را با آموزش مغز همگام کرده است. در فناوری ارائه شده، مغز و عضلات دست با یکدیگر همکاری دارند. HEAD GEAR سیگنال‌های EEG را از مغز ارسال می‌کند. از سوی دیگر، ARM GEAR سیگنال‌های EMG ماهیچه‌ها را از دست دریافت می‌کند. این نوآوری، برای افراد با معلولیت جسمی مثل آسیب‌های مغزی و سکته‌ی مغزی و اختلالات یادگیری و مشکلات پیری و استرس مزمن و درد مزمن بسیارامیدبخش است.


بیشتر بخوانیم:

>>کاربرد واقعیت مجازی و تأثیر آن بر توانبخشی
>>پژوهشی برای مداخلات دقیق توانبخشی با استفاده از فناوری پوشیدنی
>>همایش های اسکلت بیرونی سال ۲۰۲۰


منبع: wearable-technologies

«استفاده و بازنشر مطالب تنها با ذکر لینک منبع و نام (مجله فناوریهای توان افزا و پوشیدنی) مجاز است.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *