پژوهشها نشان میدهد تحریک همزمان مغناطیسی و الکتریکی مغز و اندامها، نتایج امیدوارکنندهای را برای تحقق راه رفتن بیماران آسیب نخاعی به ارمغان میآورد. این پژوهش در آزمایشگاه BioMag دانشگاه هلسینکی فنلاند انجام شده است. محققان دریافتند تحریک مغناطیسی مغز (TMS) و تحریک الکتریکی اندامها به طور همزمان راهی کارآمد در راستای بازیابی حرکتی اندامهای بیماران آسیب نخاعی است. تحریک همزمان، سبب ارتباط قوی میان نورونها خواهد شد و در نتیجه، توانبخشی حرکتی بیماران را در پی خواهد داشت. با مجلهی فناوریهای توانافزا و پوشیدنی همراه باشید.
پژوهشگران نشان دادند ترکیب توانبخشی راه رفتن با روش تحریک مغزی و نخاعی در درمان بیماران آسیب ناقص طناب نخاعی موثر است. نتیجه این تحقیق در مجلهی Spinal Cord Series and Cases منتشر شده است.
این روش برای یک بیمار ۴۷ ساله که دچار آسیب ناقص طناب نخاعی بود مورد آزمایش قرار گرفت. توانایی حرکت پای راست این بیمار در طول دورههای توانبخشی بازیابی شده بود و تقریبا تمام عملکرد خود را به دست آورده بود اما پای چپ او به طور جزیی حرکت میکرد. بنابراین راه رفتن برای وی امکانپذیر نبود. پس از سه ماه توانبخشی به روش جدید . تحریک اعصاب و توانبخشی، او میتوانست ۱٫۵ دقیقه بایستد و با کمک میلههای موازی و بدون پشتیبان حرکتی ۱۳ قدم بردارد. پس از آن بیمار میتوانست با کمک واکرهای چرخدار به صورت مستقل راه برود. در سه ماه بعدی، سرعت راه رفتن او ۲٫۴ برابر سریعتر شد.
معمولا بسیاری از بیماران آسیب نخاعی، دچار آسیب نخاعی ناقص هستند. برخی به طور کامل از گردن فلج میشوند و برخی به صورت جزیی یا کامل بهبود مییابند. یک سال پس از آسیب نخاعی، سرعت بهبود به طور چشمگیری کاهش مییابد. هماکنون تنها جراحی ستون فقرات انجام میشود و به درمانهای موثرتری نیاز است.
در روش جدید ارائه شده توسط آزمایشگاه BioMag، عملکرد اندامهای فوقانی و پایینتنه حدود ۲۰ بیمار بهبود یافت. این روش برای بیماران ضایعه نخاعی کامل درمان موثری نیست.
بیشتر بخوانیم:
>>کمک به بهبود راه رفتن و کنترل اندام تحتانی پس از آسیب نخاعی با تحریک نخاع
>>شناسایی نورون های موثر در بازیابی حرکتی افراد پاراپلژیک با یادگیری ماشین
>>توسعه ایمپلنت مغزی بی سیم با توان مصرفی پایین؛ گامی موثر در پیشرفت پروتزهای کنترل شونده با ذهن
منبع: medicalxpress
«استفاده و بازنشر مطالب تنها با ذکر لینک منبع و نام (مجله فناوریهای توان افزا و پوشیدنی) مجاز است.»