آینده واقعیت افزوده در فناوری های شنیداری

اگرچه فناوری واقعیت مجازی، شما را به دنیای کاملا متفاوتی وارد می‌کند، واقعیت افزوده به دنیای ما وارد می‌شود. به تازگی فناوری‌های شنیداری بر پایه‌ی واقعیت افزوده (Audio Augmented Reality) با تنظیم و گزینش آنچه می‌شنویم، واقعیت ما را تقویت می‌کنند. این فناوری با افزودن لایه‌ای از صدا به واقعیت، تجربه‌ی متفاوتی را ارائه می‌دهد. برای آشنایی با جدیدترین فناوری‌های شنیداری با مجله‌ی فناوری‌های توان‌افزا و پوشیدنی همراه باشید.

حس بینایی بیشترین تمرکز را به خود اختصاص می‌دهد. حس شنوایی نسبت به حس بینایی بار شناختی کمتری دارد. با همراهی واقعیت افزوده و فناوری شنیداری (AuR) ترکیبی از تجربه‌های حسی به دنیای واقعی وارد می‌شوند. هدفون‌های هوشمند و یا فناوری‌های شنیداری دستگاه‌های الکترونیکی پیشرفته‌ای هستند که در گوش قرار می‌گیرند. این هدفون‌ها برای کاربردهای مختلف طراحی شده‌اند. کاربردهایی همچون نظارت پزشکی و ردیابی تناسب اندام و ارتباط بی سیم. به دلیل محبوبیت فناوری‌های پوشیدنی، فناوری‌های شنیداری با واقعیت افزوده در حال فراگیر شدن و دگرگونی هستند.

Nuheara

هدفون Nuheara، با حذف نویز به کاربر اجازه می‌دهد مکالمه‌های افراد نزدیک را بشنود در حالی که صداهای دیگر را حذف می‌کند. در ویدیوی زیر قابلیت هدفون‌های شرکت استرالیایی Nuheara را مشاهده خواهید کرد. کنترل انچه می‌شنوید را در دست بگیرید.

Olive Smart Ear

با هدفون هوشمند Olive می‌توان از طریق یک برنامه‌ی کاربردی، صدای آن را شخصی سازی کرد. هدفون‌های کنونی صدا را به صورت یکپارچه تقویت می‌کنند درصورتی که در هدفون‌های هوشمند صدا با توجه به کاربر و صدای محیط تقویت می‌شود.

Sonion-Valencell

با همکاری دو شرکت Sonion و Valencell، حسگرهای بیومتریک نیز به فناوری‌های شنیداری افزوده شدند. برای نمونه حسگر ضربان قلب و فشار خون از طریق گوش قابل اندازه‌گیری خواهد بود. در این راستا از روش PPG یا فتوپلتیسموگرام (Photoplethysmogram) استفاده می‌شود. تغییرحجم‌سنجی نوری یا فتوپلتیسموگرام، معمولاً در کنار یک ضربان و اکسیژن‌سنج  (برای سنجس غلظت اکسیژن محلول در خون، با تاباندن نور و اندازه‌گیری میزان جذب نور) به کار می‌رود.


بیشتر بخوانیم:

>>خالکوبی هوشمند و عینک واقعیت افزوده : نسل جدید فناوری های پوشیدنی شرکت گوگل
>>بهبود فناوری سمعک ها با تحریک الکتریکی مغز
>>مروری بر فناوری های کمکی کم شنوایان و ناشنوایان


منبع: wearable-technologies

«استفاده و بازنشر مطالب تنها با ذکر لینک منبع و نام (مجله فناوریهای توان افزا و پوشیدنی) مجاز است.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *