از این پس نقشه گوگل به کاربران خود اطلاع میدهد که چه مکانهایی برای دسترسی صندلی چرخدار مناسب سازی شده است. این ویژگی نه تنها به معلولانی که از صندلی چرخدار استفاده میکنند کمک میکند بلکه برای والدینی که کودک خود را با کالسکه جابجا میکنند نیز مفید است.
آیا من میتوانم وارد این ساختمان شوم؟
ممکن است این سؤالی نباشد که شما به طور منظم از خود بپرسید اما برای ۳ میلیون کاربری که در ایالات متحده از صندلی چرخدار استفاده میکنند، این سؤالی است که باید در نظر گرفته شود. در حال حاضر برای شروع نقشه گوگل (Google Maps) در تلاش است تا به پاسخ این سؤال کمک کند.
گوگل برای آگاه کردن از دسترسیها در بخش «امکانات» هر محل «ورودی در دسترس برای صندلی چرخدار» را ذکر خواهد کرد.
اطلاعات دسترسی برای همه مکانها نشان داده نخواهد شد؛ چون اطلاعاتی از آن مکانها وجود ندارد. سازمانهایی مانند Wheelmap مجموعه دادههایی را ایجاد کردهاند اما این اطلاعات و دادهها همه شهرها را پوشش نمیدهد و تنها شهرهای خاصی را تحت پوشش دارد. گوگل تبدیل به راهنمای محلی شده تا کاربران خود اطلاعات مکانها را رد و بدل کنند و مجموعه دادهها را گسترش دهند اما این مدتی طول خواهد کشید.
طبق سیاست گوگل، کارمندان ۲۰% از وقت خود (یک روز در هفته) را باید صرف پروژههای جانبی کنند. بهبود قابلیتهای دسترسی و مناسب سازی یکی از همین پروژهها است که توسط گروهی از کارمندان گوگل و به رهبری Rio Asaka مدیر بخش گوگل درایو، انجام شده است.
شاید شما بپرسید: «چرا همه ساختمانها مسیری برای عبور صندلی چرخدار ندارند؟»
در حالی که قانون معلولان آمریکایی همه ساختمانهای جدید را ملزم به ساخت مسیرهای مناسب سازی شده برای دسترسی به صندلی چرخدار کرده است اما قانونی که در سال ۱۹۹۳ امضا شد محدودیتی روی این الزامات ساختمانی نداشت. در بیشتر شهرهایی که ساختمانهای آنها در دهه پیش ساخته شده مناسب سازی برای دسترسی با صندلی چرخدار وجود ندارد.
این ویژگی جدید نقشه گوگل نه تنها به کسانی کمک خواهد کرد که با صندلی چرخدار رفت و آمد میکنند بلکه به والدینی که با کالسکه، کودک خود را جابجا میکنند و یا افرادی که برای حرکت به عصا نیاز دارند نیز کمک شایانی خواهد کرد.
منبع: techcrunch
همچنین فهرستی از مکانهای مناسب سازی شده در کشورمان را می توانید از طریق تارنمای «بانک اطلاعات مناسب سازی» ببینید.