بسیاری از خودروسازان و شبکههای اشتراکگذاری خودرو برای توسعهی خودروهای خودکار با یکدیگر رقابت میکنند اما شرکتهای کمی به این موضوع فکر میکنند که خودروهای خودکار چگونه در جادهها با یکدیگر و دیگر انواع وسایل نقلیه همکاری میکنند تا سامانههای حمل و نقل مبتنی بر تقاضا (Mobility-on-Demand System) را ایجاد کنند. ما نمیتوانیم در دنیایی زندگی کنیم که خودروهای خودران شخصی در جادهها و خیابانها حضور داشته باشند. با مجلهی فناوریهای توانافزا و پوشیدنی همراه باشید.
شرکت Optimus Ride یک اسپین-آف MIT Media Lab است و فناوری خودروی خودکار را توسعه میدهد تا به سامانههای حمل و نقل امن و پایدار دست یابد. این شرکت سامانهای تمام خودکار (سطح ۴) برای وسایل نقلیهی تمام الکتریکی طراحی میکند. آنها در تلاش هستند که سالها پژوهش در زمینهی خودروهای خودران و وسایل نقلیه الکتریکی و سامانههای حمل و نقل مبتنی بر تقاضا را با یکدیگر ادغام کنند. هدف نهایی آنها استفاده از خودروی خودران الکتریکی در خدمات حمل و نقل عمومی مانند تاکسیها یا خدمات به اشتراکگذاری وسایل نقلیه است.
سامانههای حمل و نقل مبتنی بر تقاضا (MOD) شبکههای حسگر و تشخیص الگو و مدیریت ناوگان هوشمند را ترکیب میکنند. یکی از انواع سامانه مبتنی بر تقاضا خودروهای تمام الکتریکی شهری (CityCar) هستند. جمعیت جوامع در حال افزایش است و تقاضای افراد در حمل و نقل در حال تغییر است. حمل و نقل باید انعطافپذیر باشد از وسایل نقلیهی شخصی تا وسایل نقلیهی عمومی و یا حتی به اشتراک گذاری وسایل نقلیه.
به تازگی Optimus Ride اعلام کرد که این شرکت تاییدیهی وزارت حمل و نقل ماساچوست (MassDOT) را برای آزمایش خودروهای تمام خودکار دریافت کرده است. مرکز تحقیق و توسعهی شرکت Optimus Ride در بوستون واقع است و امکانات خوبی برای آزمایش خودروهای خودران دارد. همچنین این مرکز برای بررسی انواع سناریوهای حرکت خودرو در خیابان امکانات قابل تنظیم مانند خطوط خیابان و موانع دارد. وزارت حمل ونقل ماساچوست و شهر بوستون به این شرکت اجازه داده که خودروها را در جادههای واقعی مورد آزمایش قرار دهد.
سامانهی ابررایانهی هوش مصنوعی انویدیا در خودروهای Optimus Ride
سامانهی ابررایانه هوش مصنوعی خودروهای خودران NVIDIA DRIVE PX 2 در وسایل نقلیهی Optimus Ride مورد استفاده قرار میگیرد و به این شرکت اجازه میدهد خودروی امن و کاربردی و دردسترس تولید کند. انویدیا با تولید تراشههای هوش مصنوعی مختص خودروهای خودکار تصمیم دارد خودروها را هوشمند کند و به آنها یاد دهد که چگونه در میان خودروهای در حال رفتوآمد در جادهها، با مهارت حرکت کنند.
تراشهی DRIVE PX 2 به استارتاپهایی مانند Optimus Ride کمک میکند که در توسعهی خودروهای خودران شتاب بگیرند. در سامانهی هوش مصنوعی خودروی خودران از یادگیری عمیق برای درک بدون درنگ محیط پیرامون خودرو و موقعیتیابی آن در نقشههای HD و مشخص کردن مسیر امن استفاده میشود.
با وجود سامانهی ابررایانه هوش مصنوعی انویدیا به خصوص نسخهی DRIVE PX 2 نیاز به توان محاسباتی بالای خودروهای خودکار به واقعیت تبدیل میشود. با سامانهی انویدیا، خودروهای خودران مقرون به صرفه و در دسترس و لذتبخش خواهیم داشت.
در زمینهی فناوریهای خودروهای خودران بیشتر بخوانید:
>>دوازده نکتهای که باید در مورد خودروهای بدون راننده بدانید
>>با نرم افزار تولیدی شرکت نوپای OtoSense خودروها هم میتوانند بشنوند!
>>رونمایی از سامانه خودروی بدون راننده شرکت تویوتا
منبع: nvidia
استفاده و بازنشر این نوشتار تنها با ذکر لینک منبع و نام «مجلهی فناوریهای توان افزا و پوشیدنی» مجاز است.